Logo Overskrift

Hjemme hos Ole Paulsen

 

Tekst og foto: Camilla Ottesen

Hos Ole PaulsenOle har vært medlem i OAK siden 2007 etter å ha blitt med kompiser til medlemsmøter. Han har ikke gjort så mye ute av seg hittil, men nylig har han begynt å holde interessante foredrag for oss. I tillegg til å bidra med mye moro levendefôr på julemøtet har han nylig holdt to foredrag for oss. Det første var om oppdrett av maller, og da en foredragsholder måtte melde avbud steppet Ole inn og viste oss nye tetra i hobbyen. Det blir nok flere foredrag med Ole, for her er det mye kunnskap å hente.

Karen Mikkelsen og jeg tok turen til Ole for å kikke på fisk, og det var vel verdt turen. Etter å ha travet gatelangs på jakt etter parkeringsautomat kom vi oss inn i varmen og fikk slappet av med kaffe. På spørsmålet om hvor mange akvarier han egentlig har, endte det med at vi tok en tellerunde. 46 akvarier fra 20 liter til 600 liter i tillegg til en god del yngelbokser hengende rundt.

Hos Ole PaulsenDet er så mye spennende å se at det ble vanskelig å velge bare noen bilder til artikkelen. En av mine favoritter ble en stor nydelig Pseudacanthicus cf. Leopardus, L427. Karen fikk til og med holde slange for første gang. Og det ble en kveld med mye hyggelig prat, mest om fisk så klart. Vi kan begge bekrefte at en tur til Ole virkelig anbefales, spesielt hvis du er glad i maller.

Hos Ole Paulsen Hos Ole PaulsenOles hovedfokus er oppdrett og synes det er spesielt gøy desto vanskeligere arten er. Oppdrett på nye arter er det veldig gøy med. Han har en del førstegangsoppdrett. Foredraget hans om oppdrett innen maller viser en bred kunnskap om hvordan fiskene lever i naturen, og hva som skal til for at de skal yngle i fangenskap.

Hos Ole Paulsen Hos Ole PaulsenHan har ingen planer om flere akvarier, det er rett og slett ikke plass til mer. Kanskje heller trappe ned antallet til fordel for større akvarier. Drømmekaret er for øyeblikket ett stort et, men aller helst to slik at man kan ha ulike vannverdier. Elvebiotop er noe han kunne tenke seg, eller et stort kar med Crenicichla.

Hos Ole Paulsen Hos Ole Paulsen Hos Ole PaulsenSiden vannkvaliteten i Oslo er god, bruker ikke Ole noen vannpreperater, men han bruker osmosevann og torv/kalk etter behov. Vannbytte gjøres vanligvis en gang i uka med stor gardenaslange, men yngel krever daglig vask av boksene sine. Han fôrer med frossen og levende, samt tørrfôr fra EBO-Aquaristik https://www.ebo-aquaristik.de/en/.

Hos Ole Paulsen Hos Ole Paulsen Hos Ole PaulsenOle drar på en del akvarierelaterte turer, både for å holde foredrag og for shopping. Han er også med på en del fangst, og er for tiden tilbake i Amazonas der han blant annet skal se på hvor stor skade demningen har gjort på fiskebestandene der.

Oversikt
Hjemme hos Hos Ole Paulsen - Moenkhausia sp. Hos Ole Paulsen Hos Ole Paulsen