Logo Overskrift

Medlemsmøte 6. november 2008

Referat av Joakim Tryland


Enda bedre oppmøte denne gangen! Jeg kan ikke huske sist vi var så mange; jeg talte til ca. 35 hoder og det var veldig hyggelig.

Mange for meg nye ansikter og vi fikk flere nye medlemmer denne kvelden.
Møtet begynte med at Jan ønsket velkommen og informerte om bussturen til Ørebro, samt neste klubbmøte.

Dagens foredrag var det Øyvind som sto for og han fortalte om sine erfaringer med oppdrett på Heros Sp. Rotkeil, samt litt generell informasjon om disse fiskene; bl.a. hvordan kjønnsbestemme de. Artemiaklekking er en viktig del av oppdrett så vi fikk også høre noen erfaringer rundt dette; noe som var lærerikt. Øyvind er en dyktig fotograf og det fikk vi absolutt se bevis på; noen nydelige bilder gjorde at dette ble et flott foredrag som jeg tror de fleste satt stor pris på.

I Jims fravær så stuntet undertegnede sammen en liten quiz og med inspirasjon fra Jims tidligere quizer og i beste "Beat for Beat" -ånd ble det en quiz det virket som om medlemmene satt pris på med spørsmål av varierende vanskelighetsgrad slik at det var en utfordring for de fleste. Disse quizene er også en god anledning til å få pratet litt sammen og bli litt kjent, så dette er en post vi prøver å ha på hvert eneste møte.

Lotteriet denne gangen var også bra, flere gode premier; bl.a. hadde vi fått tak i en stim på 15 neontetra som ble loddet bort.

Auksjonen var fyldigere enn på lenge grunnet det gode oppmøtet og det var mange flotte planter å få tak i. Endel uvanlige planter også, såpass uvanlige at verken Øyvind eller Bent klarte å identifisere de. Da er det bra at vi har et fyldig bibliotek i klubben, så boka fra Tropica måtte til pers når vi skulle identifisere flere av plantene. Det var også en pose med Valisneria spiralis med blomster til salgs! Det er ikke ofte vi ser. Av fisker var det også endel godbiter; bl.a. Melanotaenia Boesemani (Boesemans regnbuefisk) - en fisk jeg ikke kan huske å ha sett så ofte på klubbauksjonene; L-103, kloreker, apistogramma og et par poser med Mikkemus platy var det også blant mye annet.

Alt i alt et meget godt møte. Veldig positivt med godt oppmøte. Det tette programmet og store auksjonen gjorde at vi dessverre ikke fikk slått av så lange samtaler med alle de nye ansiktene; men vi satser på at dere alle kommer på desember-møtet slik at vi får blitt bedre kjent da. Da blir det reker, loff og majones til den store gullmedaljen og god anledning til å få pratet med hverandre.
Vi sees da?

 

Tilbake