Logo Overskrift

Busstur til Ørebro 15. november 2008

Referat av Joakim Tryland


Kl 0700 var avreise fra bussterminalen for høstens busstur som denne gangen gikk til Ørebro. Vi var en god gjeng som dro nedover, ca. 20 stk hadde faktisk klart å krabbe seg opp av senga i tide, på en lørdags morgen midt i mørketida. Imponerende. "Smørbrød-Tor" hadde smurt bagetter og fylt opp alle bussens kalde tomrom med drikke, så de av oss som ikke rakk frokosten hjemme før avreise fikk allikevel muligheten til å få i seg litt mat før vi var fremme.

AkvariekjellerenBussturen nedover tok drøye fire timer og til tross for en lang tur gikk tida overraskende fort. Mange hyggelige mennesker som alle var i godt humør og veldig klare til å oppleve nye ting gjorde sitt til at skravla gikk i ett sett hele veien. En liten strekk på beina ble det tid til nedover, men ellers så gikk turen meget radig. Vi var fremme i Ørebro rett over kl. 12 og da hadde vi mange timer til rådighet før vi måtte sette kursen hjemover.

I Ørebro var vi innom tre butikker. Akvariekjelleren var en butikk med godt utvalg, men med fokus på søramerikansk. Det var et eget rom med Discus, og det var bl.a. noen fine Altum-Scalare å få kjøpt for de som ville det. Denne butikken hadde også mye utstyr og veldig godt utvalg av fôr spesielt. Aquarium Malawi er en grossist som også dretter mye fisk selv. Dette var for mange høydepunktet på turen; og det var ikke få fisk fra denne butikken som ble med bussen vår hjem. Vanskelig å ikke få lyst på Malawi etter besøk i en slik butikk... Den tredje butikken i Ørebro sentrum var en vanlig dyrebutikk med mange kar, men de var noe utplukket da vi var der.

bussturI utkanten av Ørebro, og på veien hjem dro vi innom en fjerde dyrebutikk som også hadde mye interessant fisk og det ble med en del poser herfra også. Jeg måtte flire litt da det kom en ansatt ut fra pauserommet rett etter vi hadde kommet. Hun var ikke helt forberedt på at det plutselig var fullt med mennesker i akvarieavdelingen og fikk ganske så store øyne da det sto en gjeng nordmenn med fulle lommebøker på utkikk etter noe spennende! Det ble også tid til litt godis-shopping på veien hjem. Planen var at dette skulle holde en stund, men det må ha vært hull i posen min...

På turen hjemover så var det bl.a. loddtrekning, med premier sponset av Dahls Dyrerike i Moss. Det ble loddet ut luftpumpe, komplett luftfilterpakke, innvendig filter og et flott utvendig tønnefilter. Fristende premier for alle, så de pengene som ikke ble lagt igjen i Ørebro ble brukt på loddsalg. Resten av bussturen gikk til med utveksling av enda flere røverhistorier samt ljuging over en lav sko.

Malawi ABNærmere kl. 21 var vi tilbake og det virket som de fleste hadde hatt en meget flott tur. Mange fikk handlet til sine akvarier og det var også en god anledning til å bli bedre kjent med de andre som var med på turen. Utover selve reisemålet så er jo disse turene veldig sosiale og med så mange forskjellige mennesker skal det godt gjøres og ikke plukke opp et og annet godt tips vi kan få bruk for i vår egen akvariehverdag. Dette er jo en fin anledning til å få pratet litt mer med hverandre enn det man har anledning til på klubbmøtene og det virket som om alle som var med hadde hatt en flott tur.

Takk for en fin tur folkens, og på gjensyn. Neste gang blir vi enda flere?

 

Tilbake