Logo Overskrift

Medlemsmøte 3. september 2009

 

Referat av Joakim Tryland


Høstens første klubbmøte! Endelig er sesongen i gang, og mange akvarister har gledet seg til høstens første klubbmøte. Mellom 35-40 stk. hadde møtt opp, og fikk med seg et flott foredrag om discus, en flott quiz og en meget fyldig klubbauksjon.

MøteVi har skjøvet litt på starttidspunktet for møtene denne høsten. For å unngå at det blir altfor seint ferdig (en del har jo et lite stykke hjem), forsøker vi å begynne foredraget kl 19-sharp, men at vi “åpner dørene” kl 18.30 slik at man får litt tid til å skravle samt levere og registrere auksjonsobjektene før møtet starter. Møtene fortsetter som før ferien, med ganske bra oppmøte. Vi telte ca. 40 stk. denne torsdagskvelden i september; og det er bra.

Denne dagen var det foredrag om discus som var det faglige alibiet. Vi hadde hyret inn Geir Mortensrud som mange antakelig kjenner fra diverse nettfora under signaturen “discusgeir”. Han har holdt på med discus lenge og driver bl.a. med import av disse gjennom nettsiden discusit.no og har mye kunnskap om denne fisken. Han har også jobbet mye med sykdomsproblematikk tilknyttet discus og har mye å lære andre på det feltet. Foredraget tok for seg i all hovedsak; en del myter om hold av denne type fisk. Dette er et tema som engasjerer mange, og det er mange meninger og synspunkter på hold av discus. Det var god anledning til spørsmål og det ble en interessant diskusjon i etterkant og jeg tror nok mange fikk øynene opp for denne “akvariets konge” etter dette møtet.

Jim hadde denne gangen også laget en spennende quiz hvor vi fikk brynet de små grå. I kjent stil er det en fin kombinasjon av akvaristiske spørsmål, ispedd andre mer eller mindre relaterte temaer slik at de av oss som ikke har full kontroll på alle de latinske navnene på fisk også har mulighet til å få et poeng eller to. Quizene er et populært innslag på møtene og er noe som styrker det sosiale aspektet i klubben.

Oslo Akvarieklubb har også fått nye nettsider, som Ole Mikkelsen har jobbet i hele sommer med. Adressen er den samme, men utseendet er endret og mye av innholdet er revidert og omstrukturert slik at det skal bli lettere å finne frem. Ole hadde en liten presentasjon av nettsidene hvor det ble gjennomgått enkelte av funksjonene.

GeirKlubbauksjonen denne gangen var meget bra. Det er tydelig at mange gjør om i karene sine nå på høsten; og da blir det mye fisk ut og mye fisk inn - noe som gjør seg gjeldende på klubbauksjonene som blir gode og fyldige. Det hjalp også på at foredragsholderen hadde tatt med seg tre kasser med fantastisk flott discus. Her var det fisk for tusenvis av kroner som gikk under hammeren til en brøkdel av butikkpris. Både mindre ungfisk, men også noen virkelig flotte voksne fisk. De av dere som fikk tak i disse bør føle et ansvar på å drette disse og spre disse fiskene utover på klubbauksjoner i fremtiden.
Skal vi gi de et år før vi krever discus på klubbauksjonene?

Vi sees på neste klubbmøte!

 

Tilbake