Logo Overskrift

Medlemsmøte 1. oktober 2009

 

80-års markering, referat av Joakim Tryland


KakeSom vel de fleste har fått med seg er klubben 80 år i år; nærmere bestemt 21. oktober. Det var derfor naturlig å markere dette spesielt på Oktobermøtet vårt, og invitasjoner ble sendt ut til naboklubber, media, butikker og flere. Bursdagskake ble innkjøpt og en av landets dyktigste foredragsholdere var på plass for å fortelle om akvariehobbyens historie, nåtid og fremtid. Vi ønsket å gjøre litt ekstra stas på klubben denne kvelden og alt lå til rette for en flott klubbkveld.

Det var derfor veldig hyggelig å observere tidlig at mange meldte sin interesse for å komme på dette møtet og feire klubben, som har en unik posisjon i Norge. Vi fikk tilbakemelding fra flere klubber som ønsket å ta turen.
Foredraget denne kvelden var også beregnet for å treffe de fleste, og Svein Fosså har en innsikt og kunnskap om akvariehobbyen som få (ingen?) andre i Skandinavia.

MøteNår Jan ønsket alle oppmøtte velkommen kunne vi med glede telle ca. 60 oppmøtte! Aldri har jeg sett så fullt lokale, og alle plassene måtte tas i bruk; selv helt bakerst mot vinduene. Vi så med glede at en gjeng fra Vestfold og Grenland Akvarieklubb hadde kjørt noen timer ens ærend for å feire sammen med oss. Det var også besøkende fra Drammen Akvarieklubb, noe vi satte stor pris på. Vi hadde også besøk av journalister fra Aftenposten/A-magasinet som lagde en fotoreportasje som ble trykket i A-magasinet fredag 9/10 (dagen før storauksjonen). Jeg håper dere alle så den, det var en flott eksponering av klubben. Selve møtet begynte med foredraget til Fosså. Foredraget var meget interessant og tok oss med tilbake til Egypternes sivilisasjon flere tusen år siden via nåtid hvor vi så bl.a. dagens oppdrettsanlegg, som i enkelte tilfeller utfordrer vår vestlige oppfatning av dyrevelferd. Fosså hadde også noen interessante betraktninger om i hvilken vei hobbyen kan utvikle seg, og gikk langt i å antyde at om ikke akvariefolket ”våkner opp”, så er meget vel vi siste generasjon som kan nyte godt av det store artsmangfoldet i dyrebutikkene. Dyrevelferdsorganisasjonene, som stort sett ønsker å forby ethvert hold av dyr i fangenskap, er mye mer aktive lobbyister enn vi ”hobbyister”. Mange spennende poeng i Fossås foredrag og jeg tror de aller fleste fikk litt å tenke på etter dette.

Kvelden var så altfor kort, dessverre, men etter foredraget ble det tid til litt kaker og loddsalg. Bløtkaken var populær så den gikk unna og praten gikk livlig for seg; det var mange både nye og ”gamle” medlemmer på plass – og det var hyggelig å se så stor aktivitet på møtet.

KakeEtter et langt foredrag og en lang kakepause ble det litt hektisk mot slutten; tross storauksjon rett rundt hjørnet var klubbauksjonsbordet gledelig fullt, og det gikk en del spennende fisk og planter denne gangen også; mye man ikke finner i vanlige butikker og til en meget hyggelig pris. Slike klubbauksjoner er jo sjelden noe sted man finansierer det neste boligkjøpet, men derimot så er det en fin anledning til å få utvekslet litt fisk og få nye spennende beboere i akvariene sine, uten å loppe seg helt. Loddsalg var det også denne gangen og det bringer alltid inn verdifullt bidrag til klubbkassa. Det var en del grom-premier man kunne få med seg; foredragsholderen donerte flere bøker og blader som ble auksjonert bort til inntekt for klubben; Ole og Monica Paus fra Aquarium AS hadde med seg en stor innvendig bakgrunn som ble loddet bort; og Webzoo stilte også med flotte premier. Et brukt sekskantet akvarium (i god stand) var også blant de mange premiene i tillegg til månedens fisk og –plante. Takk for bidraget; det blir fine premier til medlemmene og viktige kroner i kassa vår.

Når vaskepersonalet sto og banket utålmodig på døra så var tiden kommet for å takke alle for oppmøtet, og minne om storauksjonen den 10. oktober. Ett av flere høydepunkt på akvariekalenderen denne høsten.

Vi sees på klubbmøtet i november.

 

Tilbake