Logo Overskrift

Medlemsmøte 5. november 2009

Referat av Joakim Tryland


Medlemmene fortsetter å strømme til klubbmøtene; ca. 50 oppmøtte fikk se og høre ikke ett, men to spennende foredrag denne kvelden. Klubbauksjonen inneholdt mye spennende og på loddbordet var det to akvarier i tillegg til dvd, forbokser, fisk og planter.


KåsaFortsatt mye spennende som skjer i klubben og på møtene. Med så mange som møter opp på klubbmøtene blir det veldig hyggelige sammenkomster; mange å prate med og mange og utveksle erfaringer med og lære fra. Selv om vi ofte har relativt fullstappede program på klubbmøtene så er det alltid god tid til å prate litt med de andre, noe som er veldig hyggelig.
StøreForedraget denne gangen var det Håvard Støre Andresen fra Stavanger som sto for, og her fikk vi sen en del akvarium med aquascaping av meget høy klasse. Dette var virkelig profesjonelt oppsatte akvarium og jeg tror mange syntes det var lærerikt og inspirerende og se hva som kan gjøre, og også hvilket nivå man kan strekke seg etter. Det var også lærerikt og se hvordan han planlegger oppsettet av akvariene sine, ved å “teipe opp et akvarium” på gulvet for plassering av steiner, røtter og andre elementer - før man har de oppi akvariet. Lettere å gjøre planleggingen på gulvet enn å måtte stå lent over og ned i akvariet for å flytte rundt på ting.

Vi hadde også besøk av Jørn Kåsa som på sparket tok et kort foredrag om mallefangst, og det var et foredrag som fremkalte latteren hos mange; mange morsomme refleksjoner og rare anekdoter.

PremierPassende for temaet på møtet var det også bra utvalg av maller på klubbauksjonen; noen virkelige godbiter som L-107, Corydoras C134 og en del annet viltfanget “snacks”. Auksjonen bød også på mye teknisk og godt med spennende planter så det var mye interessant for mange.

Møtet ble avsluttet med en påmelding til påfølgende lørdags klubbtur til Skien. Vi så også at det var flere nye medlemmer denne kvelden og også en gjeng fra Lillestrøm - alltid hyggelig med nye ansikter på møtene.

Håper vi ser de igjen.

Vel møtt til desembermøtet!

StøreForedragsholder denne gangen var Håvard Støre Andresen (34); En av landets dyktigste på aquascaping (innredning av akvarium). Han skal holde et spennende foredrag som heter "Biotopakvarier for maller". Foredraget er todelt og første del tar for seg det tekniske rundt malleakvarier, samt naturlig innredning med enkle metoder.

Andre del av foredraget handler om mer avansert akvarieinnredning ved bruk av moduler bygget av naturstein. Dette er noe de fleste av oss kan ta lærdom av, også de av oss som ikke har maller.

Håvard Støre Andresen er ikke bare faglig meget dyktig, men er også en flink foredragsholder og har vært et populært innslag på flere akvarietreff.

 

Tilbake

Aquascaping Aquascaping Aquascaping