Logo Overskrift

Julemøte 3.12.2009

Referat av Ole Michael Mikkelsen


Julemøtet i år besto av den tradisjonsrike rekefesten, offentliggjøring av hjemmekonkurransen for 2009, klubbauksjon og loddtrekning med mange premier.

JulemøteVi var 32 akvarister som ville møtes før jula står for tur, noe som er et bra antall sett i forhold til tidligere julemøter.
JoakimDet var Joakim som ledet møtet, da formann Jan var forhindret fra å komme. Han åpnet med en oppsummering av 2009, hvor han bl.a. nevnte økningen av antall medlemmer gjennom året, nye websider som ble lansert til åpningen av høstsesongen, de mange gode foredrag vi har hatt og symposiet før sommeren. Han ønsket 2 nye medlemmer velkommen og de presenterte seg.

Så fikk vi en del tilbakemeldinger fra medlemmene på de forskjellige satsninger gjennom året. Det ble særlig diskusjon om symposiet, man fikk kritikk for ensrettede foredrag fra noen. Noen ville også ha mulighet til gå på enkeltforedrag og kun betale for det. Man mente også at slikt ikke burde arrangeres for ofte og man stilte spørsmål om hvem som er målgruppen for et slikt arrangement. Kostnadene ble også tatt opp, og noen mente at det var bedre å bruke penger på bedre klubbmøter/foredrag.

MedlemmerVi diskuterte innholdet i klubbmøtene. Hva slags foredrag skal vi ha og er det tid nok til sosialt samvær? Mange var imponert over nivået på foredragene, men savnet kanskje noen enklere temaer for nybegynnere.

Klubben har fått forespørsler om å vedlikeholde akvarier rundt om. Det ble diskutert om vi skal gjøre slikt. Man ble vel enige om at det uansett må føre til inntekt for klubben dersom vi skal gjøre det. Noen var skeptisk til slik langvarig binding; vi kan heller være med på utstillinger etc. over kort tid. Ved håndsopprekking var det få som sa seg interessert i å delta på slikt vedlikehold.

Det blir busstur til Göteborg 13. februar 2010, medlemmene oppfordres til melde seg på via våre nettsider (kalender). Prisen er kr 100,- for medlemmer og dette forhåndbetales, enten via bank eller til kasserer på medlemsmøtet.

SvendVi ble servert reker av høy kvalitet som Tor hadde skaffet og under den seansen ble Hjemmekonkurransen presentert av Frode Nyborg, som også var årets dommer.
Frank og Tor

Det var 8 deltagere – det er plass til flere! Video ble vist med poeng på hvert kar og offentliggjøring av de tre vinnerakvariene. Det var kun en kategori, Selskapsakvarium, i år også.


Resultatet ble:
1.plass – Jim Nordli – 160 liter – 87 poeng
2.plass – Svend Petersen – 325 liter – 81 poeng
3.plass – Frank B. Tonning og Tor Hellum – 230 liter – 76 poeng

Jim Nordli var dessverre ikke til stede, de andre mottok diplom og hyllest.

AuksjonAuksjonen hadde en del spennende fisk og noe planter, men lite teknisk utstyr. Det var treg budgivning, hadde man allerede brukt alle pengene til julegaver? Et Bettapar til minstepris 200,- fikk ikke noe nytt hjem og dro tilbake til sitt gamle for å fortelle historien om klubbauksjonen.

Månedens fisk var denne gangen Pseudomugil signifer, Blue eye – den første blåøye som ble registrert. Kommer fra Australia og er en kjent akvariefisk siden 1930-tallet. Av planter var det bl.a. Staurogyne sp. (Tropica 049G). På premiebordet var det ellers et komplett 10 liter akvarium til reker eller kampfisk, en del fór og mallehuler fra Webzoo. Plantenæring og malawisalt fra Dyrego/Oslo City.
 

 

Tilbake

Auksjon  

Vi ses i 2010!