Logo Overskrift

Medlemsmøte 4. februar 2010

 

Referat av Joakim Tryland


RekeÅrets andre møte var et flott møte, hvor hovedtemaet var noe vi ikke så ofte er borti, nemlig dvergreker og hvordan holde disse i akvarium.

Leder Jan åpnet møtet med å ønske over 50 personer velkommen. Det ble tatt en runde rundt bordet og ikke mindre enn 12 nye ansikter presenterte seg denne gangen; forhåpentligvis ser vi mange av dere på fremtidige møter. Her var det både helt ferske akvarister som har kommet inn i hobbyen via barn som har blitt bitt av basillen, til folk med talenter for spesialbygde akvarium (bl.a. et ombygd tv-apparat som er blitt akvarium) og tidligere medlemmer som er blitt “ny-frelst” og kommer tilbake til klubbmøter igjen.

RekeForedragsholder denne gang var Michael Niesar som holdt et langt, men meget lærerikt foredrag om dvergreker. En gjennomgang av hvilke forhold de forskjellige variantene trives under, hvordan innrede akvariene for disse - og også en gjennomgang av de forskjellige aktuelle typene dvergreker. Niesar hadde også tatt med seg mye spennende og meget sjeldne reker til klubbauksjonen i tillegg til noen rare moser jeg aldri før har sett i noen butikk her på Østlandet i alle fall. Heldige var de som fikk med seg dette hjem.

Det ble informert om og tatt påmelding til den kommende bussturen til Göteborg, og flere tegnet seg på denne listen.

Det ble også informert om at klubben ønsker å stille med stand på årets Hjem & Hobby messe på varemessa i Lillestrøm mot slutten av november. Foreløpige skisser ble fremlagt og det var 8 stykker som meldte seg til tjeneste for “ustillingsgruppa” som skal planlegge og gjennomføre dette. Mer info om dette prosjektet kommer videre på møtene og i medlemsbladene fremover.

Som vanlig på møtene ble det også tid til litt sosialt i pausene; og vi hadde de vanlige postene som loddsalg og klubbauksjon. Til premiebordet var det denne gang bl.a. en del forbokser fra Webzoo, og et meget sjenerøst gavekort fra Akvariereker.no til bruk i nettbutikken.

Jan avsluttet med å ønske de drøye 50 oppmøtte vel hjem og minnet om neste klubbmøte med hagedam som hovedtema.

 

Tilbake