Logo Overskrift

Busstur til Göteborg 13. februar 2010

Referat av Joakim Tryland


BussturOslo Akvarieklubb inviterte til busstur til Göteborg den 13/2. Det var planlagt besøk hos to forskjellige butikker som til sammen skal ha ganske godt utvalg og priser. Slike turer pleier alltid å være hyggelig sosial og er flotte turer som gjør at man blir litt mer kjent med andre i klubben. Denne gangen fikk vi også forespørsel fra en gjeng fra Vestfold om de kunne bli med, noe som selvsagt var ekstra hyggelig. Ca. 25 stykker hadde kommet seg opp i tide, og det ble servert frokost ombord; en proff turarrangør verdig. Forventningen var stor da bussen dro ut fra plattform 4 på bussterminalen kl. 0700.


Det var innlagt noen stopp underveis for å plukke opp folk som bodde langs ruta; bl.a. i Moss hvor det kom folk fra Larvik for å bli med oss. Det er alltid hyggelig når vi får med folk fra andre klubber på slike turer; de er jo alltid veldig sosiale disse turene og man blir godt kjent etter noen timers busstur.

BussturEn tidlig avreise veies opp ved bl.a. servering at påsmurte baguetter og servering av drikke av forskjellige varianter, så slapp vi å styre med frokost hjemme før avreise. Kokken Tor hadde smurt baguetter, ordnet med både kald og varm drikke, så alt lå til rette for en flott tur. På bussen nedover så skulle en tro at hele gjengen ville ligge og sove, men det var for mange spennende diskusjoner til at det lot seg gjøre. Skravla gikk i ett sett og erfaringer ble utvekslet over en lav sko. For egen del må jeg legge til at dette er en av de viktigste grunnene til at jeg blir med på disse turene; det er ikke alltid jeg har planer om eller plass til innkjøp av nye fisker, utstyr o.l., men det sosiale på turen er veldig hyggelig, og lærerikt.

På bussturen så hadde vi også loddsalg, med påfølgende trekning. Her hadde vi premier fra Webzoo, en flott akvariebakgrunn fra Aquarium AS og noen premier klubben sto for. Gode premier gir god omsetning på loddene, noe som er viktig for klubben; så vi er veldig takknemlige for bidragene til premiebordet, men også til alle som kjøpte lodd på turen.

BussturBussturPga den tidlige avreisen, og til tross for flere stopp underveis; både for å plukke opp folk, men også for å ta nødvendige pauser all den tid toalettet på bussen ikke fungerte så var vi fremme ved første butikk allerede ved 1130-tiden. Dette var Ciklidhuset; en butikk som lå litt ute i ødemarka og ikke var av de største, men den hadde ganske godt utvalg allikevel. Litt rotete og algeskrapene har nok ligget ubrukt en stund, men det var fisk som fenget mange; ikke minst hadde de i underetasjen masse saltvannsfisk, koraller og annet. Det var naturlig nok godt utvalg av ciklider; bl.a. malawi og noe apistogramma.

Etter besøket her, dro vi videre til Tropakvariefiskimport. Her var det også litt av hvert, men ganske mye ciklider, spesielt malawi også her. Butikken var ganske trang, med mange kar - så utvalget var godt, men den var nok ikke helt dimensjonert for en busslast med ivrige akvarister. Butikken hadde mye forskjellig fisk, men kanskje litt i overkant mye brød-fisk? Av det undertegnede bet seg merke i var en del spennende l-maller, noen morsomme corydoras og veldig mye forskjellige tetraer så det var gode muligheter til å hamstre diverse her.

FrankEtter det siste besøket så begynte folk å bli sultne, men vi så at klokka tillot en ekstra “uannonsert” tur innom Nols Ciklidhobby som var på vei hjem. Jan-Rune fra Larvik kastet seg på telefonen og fikk innehaver til å holde oppe for oss selv om vi ankom rett før opprinnelig stengetid. Når valget sto mellom mat og fiskehandling sa det seg jo selv, vi dro innom Nols, og det tror jeg ingen av oss angret på i etterkant. Butikken var heller ikke bemannet for en busslast folk slik at det ble lang ventetid for å få betjening, men utvalget i butikken var meget godt. Her ble det lagt igjen mye penger og mange fisker i våre akvarier fra denne turen kommer herfra. Navnet på butikken tyder på jo på godt utvalg av ciklider, og det var det; både malawi, tanganyika, discus, scalare, dvergciklider, vestafrikanske og mer. Det var også godt utvalg av maller i rare fasonger, både store og små; tetraer; koi(!) og mye mer. Mange av oss fikk også med oss spennende utstyr til en god penge; selv presterte jeg å kjøpe en svær sekk med sand! Men billig var den.

Når vi omsider kom oss av gårde hjemover var det antydning til slåsskamper og kannibalisme i bussen, så vi stoppet på nærmeste mcMat for å stagge den verste sulten. Og det skal svenske fastfood sjapper ha (man generaliserer selvsagt på bakgrunn av én opplevelse), de holder kylan selv om det kommer en busslast med paniske nordmenn med påmmfri i blikket rasende inn i butikken. Hadde vi dratt på en norsk tilsvarende hadde vi sannsynligvis fremdeles stått i kø.

På hjemveien ble det naturligvis noe roligere stemning; vi satt på et par DVD’er; bl.a. en fra Amazonas med en del biotopfilming under vann. Vi viste også Ad Konings’ Malawi-dvd for å gi en forsmak på Koningsbesøket i slutten av mars.

Jeg har fått inntrykk av at de som ble med hadde en fin opplevelse og vi har allerede fått påmelding til neste tur, så da må vi bare begynne å planlegge den! Forslag mottas med takk. Takk til alle som deltok og gjorde dette til en flott tur.

 

Tilbake