Logo Overskrift

Medlemsmøte 4. mars 2010


Referat av Joakim  Tryland


HagedamI mars fikk vi besøk av Bjørn Rildå fra Sarpsborg som holdt et meget flott foredrag om hagedam. Vi fikk se flotte bilder og fikk mange gode tips på veien. Møtet bød også på mye sosialt som vanlig - og det er tydelig at folk setter pris på denne månedlige sammenkomsten hvor man har mulighet til å utveksle erfaringer og treffe andre like gale mennesker som en selv.


HagedamI overkant av 40 stk. fant veien til Oppsal Samfunnshus denne kvelden for å treffe andre akvarister, men også for å få litt faglig påfyll - denne gang i form av foredrag om hagedam. Bjørn Rildå som de fleste kjenner gjennom et langt liv i hobbyen og mange verv både i akvarieklubber og -foreninger viste oss et foredrag som ga et flott innblikk i de forskjellige aspekter rundt hagedam. Vi fikk se mange bilder av flotte hagedammer som Rildå påsto befant seg i Østfold noe jeg er skeptisk til. Dette så da ut som var tatt rett ut av asiatiske hager, med te-hus, flotte eksotiske planter og enormt flotte fisk bl.a. Jeg fikk inntrykk av at det var mange som fikk lyst til å prøve på noe tilsvarende etter foredraget, og for de av oss med mindre leiligheter, så finnes det gode muligheter for innedam også! Øyvind fra Tropex hadde tatt med en del dam-utstyr som ble satt frem og som medlemmene kunne kikke på og spørre om i pausene. Brosjyrer fra forhandlere med div. utstyr hadde vi også så det var mye å få med seg denne kvelden.

Etter foredraget gikk praten meget livlig for seg, såpass at vi (som vanlig?) fikk litt tidsnød mot slutten av kvelden. Men det er sånn det skal være, er det ikke?

PremierKlubbauksjonen bar nok resultat av at vi var midt i mellom storauksjoner, med Drammens helgen før, og Lillestrøm OG Larviks (hvorfor prater ikke klubbene sammen for å unngå slike kræsj?) den påfølgende helgen. Det var allikevel mye spennende planter; Koi og gullfisk naturligvis; og Tropex donerte en enorm fôrsekk til damfisker som ble auksjonert bort til inntekt for klubben i tillegg til Bjørns mikromark m.m.

Den avsluttende loddtrekninga var bra; her hadde vi fòrbokser fra Webzoo, Akvarie-DVD, plantegjødning fra Dyrego Oslo City og Tropex stilte med bl.a. en virkelig kraftig luftpumpe, powerhead, fòr, håver og varmekolber.


Litt om Bjørn Rildå:

BjørnStartet med akvarier i 1966 og har vært aktiv i alle år siden det.
Har ca. 25 kar og hagedam. Har vært med og startet og drevet Sarpsborg og Omegn Akvarieklubb i 25 år, den ble nedlagt i år 2000.
Var med og startet Koientusiastenes Forening som senere ble Norsk Hagedamforening og vært leder der noen år. Startet med hagedam tidlig på 70-tallet. Dammen jeg har i dag ble bygget 1991 og 1992 og fungerer utmerket, den er støpt i betong. Har sittet i NAF-styret et par perioder. Er interessert i det meste, for tiden går det mest i diskus, koi, L-maller og saltvann. Har også ca. 50 tropefugler. 4 fangsturer i tropene har det også blitt.
I dag går det meste av tiden med til fóring og vannskift. For meg har akvariehobbyen blitt en livsstil og stortrives med det.

 

Tilbake