Logo Overskrift

Medlemsmøte 2. september 2010

KasselmannReferat av Joakim Tryland


Høstsesongen første møte bød på en virkelig godbit på foredragssiden. Vi hadde invitert selveste Christel Kasselmann fra Tyskland for å holde foredrag om nye og sjeldne akvarieplanter.

Ole fra DahlsKasselmann har aldri vært i Norge før, så dette burde være av interesse for mange. Det var hyggelig å se både nye medlemmer og besøkende fra andre klubber. Norsk akvaristikk sin ”grand ol’ man” Alf Stalsberg hadde tatt turen ens ærend fra Larvik for å få med seg dette foredraget, så det sier litt om hvilken anledning dette var. Jeg skal ikke gå inn på så mange detaljer fra foredraget her, men vi fikk se en fantastisk mengde meget flotte akvarieplanter og fikk både se bilder fra biotoper og akvarier ispedd informasjon om hvordan holde mange av disse plantene i akvarium. Jeg skulle likt å møte den som ikke ble inspirert etter å ha hørt dette foredraget.

Fra foredragetFra foredragetDet var også god anledning til å stille spørsmål om både foredragets emne, men også om alt innen planter, og de oppmøtte benyttet anledningen til å stille spørsmål om hva de måtte lure på. I tillegg til foredrag og diskusjon så er det også tid til mer sosialt i pausene, samt kjøp av pølser, påsmurte rundstykker og ikke minst kjøp av loddpremier.

Denne gangen hadde vi vært heldige å få flotte premier fra Webzoo, bl.a. et komplett Aquatic Nature-Co2-sett, plantegjødning og bunnsubstrat. I tillegg var det plantenæring fra Dyrego, Oslo City, dvd-er, bok (Back to Nature ”Nanoakvarier”) samt forbokser.

Jan takker KasselmannBoksigneringDet ble også informert om planene fremover, bl.a. bussturen til Göteborg 25 september og storauksjonen 23 oktober.

Klubbauksjonen er jo nesten verdt en artikkel i seg selv, vi holdt på ca 1 time og hadde en meget imponerende mengde objekter som gikk for stort sett meget hyggelige priser.
KlubbauksjonDet var virkelig kvelden for å få tak i spennende og uvanlige objekter. Bare så synd man har så få kar… Avslutningsvis takket Jan de rundt 35-40 oppmøtte for oppmøtet og en hyggelig kveld.

Vi sees neste klubbmøte.

AquarienpflanzenChristel Kasselmann er en internasjonalt anerkjent ekspert innen akvarieplanter.
Hun har skrevet flere bøker om emnet og vært på mer enn 40 ekspedisjoner verden rundt for å undersøke nye og eksisterende akvarieplanter. Hun har i 19 år vært redaktør for bladet Aqua Planta, har skrevet fire bøker og mer enn 300 artikler om akvarieplanter.
Kasselmann har nettopp kommet med 3. utgave av sin “Aquarienpflanzen”.
Boka finnes kun på tysk.

Se også www.christel-kasselmann.de for mer info.

 

Tilbake