Logo Overskrift

Oslo Akvariedag 2011

Referat av: Joakim TrylandAkvariedag


Oppsal Samfunnshus, lørdag 5. november 2011 var åstedet og tidspunktet for årets akvarietreff. Vi fikk besøk fra Danmark, i form av Johnny Jensen som skulle holde workshop i akvariefoto, og fra Tyskland i form av Oliver Knott, som skulle holde foredrag og innrede to forskjellige akvarier vi hadde fått sponset av Webzoo.

I tillegg til selve foredragene, så hadde Jan Holt Akvarium en liten stand ved siden av foredragslokalet hvor man kunne se på og kjøpe diverse relaterte produkter. Her var det også en sofagruppe som var et naturlig samlingspunkt i pauser.

AkvariedagAkvariedagFørste post på programmet var et foredrag av Oliver Knott som fortalte litt om “aquascaping XXL”, altså hvordan innrede store akvarium, hva som kreves og hvilke utfordringer man støter på med slike prosjekt. Vi fikk se endel bilder av store kar Knott hadde innredet, og det var imponerende saker! Etter en liten pause med bl.a. loddsalg, forfriskninger og sosialt var det i gang med første aquascaping hvor Knott skulle innrede et 30-liters Eheim-kar.
I tillegg til å innrede akvariene, delte Knott mange gode tips og råd underveis, ikke minst om planter, så her var det bare å notere så blekket sprutet...

AkvariedagAkvariedagEtter Knotts første sesjon, var bordet dekket for Johnny Jensen som holdt sin fotoworkshop. Her ble de besøkende servert et foredrag, samtidig som de fikk fotografert bl.a. det nyoppsatte akvariet og det ble en gjennomgang av behandling av disse bildene på datamaskin i etterkant. Jensen tok seg tid til å gå rundt og hjelpe de som hadde med egne datamaskiner, og det ble en fin anledning til å få svar på det man lurte på om akvariefotografering.

AkvariedagSiste post på det faglige programmet var Knotts innredning av et 200-liters akvarium, og vi fikk også denne gangen se et flott akvarium bli til på rekordtid. Jeg håper at vinnerne av disse akvariene fikk de trygt med seg hjem, og det blir spennende å se hvordan akvariene utvikler seg når plantene får vokst seg til.

Som avslutning på selve treffet var det en skalldyrbuffet med drikke som sto på menyen. Dette var en hyggelig avslutning på treffet hvor man hadde anledning å prate med de andre deltakerne, og ikke minst begge foredragsholderne som villig vekk diskuterte og svarte på spørsmål hele kvelden.

Vi håper at de oppmøtte fikk med seg noen gode idéer og en stor dose inspirasjon hjem. Vi gleder oss til å se de flotte akvariene deres fremover, og ikke minst - de flotte bildene av de flotte akvariene!

Se flere bilder fra treffet på akvariedag.no.Tilbake