Logo Overskrift

Busstur til Örebro 11. februar 2012

Referat av: Bjørn Thorsbakken


BussturÅrets busstur gikk til Örebro i Sverige, hvor vi besøkte Aquarium Malawi AB, Akvariekällaren og Arken Zoo i Örebro og Thomas Zoologiska i Karlskrona på hjemveien.

BussturVi startet med avreise klokken 7 fra Oslo Bussterminal og plukket opp noen på Vinterbro før vi satte kursen mot Sverige. 21 personer hadde satt av dagen til å treffe andre akvarister og se på fisk hos “söta bror”. Etter en lett frokost i form av gratis kaffe og rimelige bagetter, var de fleste klare for å kjøpe lodd og litt underholdning. Vi arrangerte en quiz med akvarierelaterte spørsmål fordelt på fire runder av 10 spørsmål. Allerede etter første runde var det en person som utmerket seg med 9 av 10 poeng. De neste rundene ble spennende da det lå an til uavgjort etter tredje runde. I siste runde utmerket en av klubbens juniorer, 13 år gamle William Fosdahl, seg ved å vinne quizen foran en lagt mer erfaren gjeng seniormedlemmer med 39 poeng og valgte et hangonfilter fra Dahls Dyrerike som premie.

BussturBussturVi var fremme i Örebro 11:50 og parkerte rett utenfor Akvariekällaren som plutselig fikk nordbaggar på besøk. Deretter beveget vi oss rundt hjørnet til Aquarium Malawi AB hvor noen av klubbens Malawi- og Tanganyika-akvarister nok ble våte i øynene av både utvalget og det flotte showkaret på 3500 liter. Noen tok også turen til Arken Zoo 5 minutters gange oppe i gata.

BussturBussturBussturHalv tre samlet vi troppen og startet på turen hjemover, hvor vi skulle innom den siste butikken hos Thomas Zoo i Karlskoga. Her ble vi servert gratis läsk og mange kjøpte både fisk og utstyr, så helt gratis läsk ble det nok ikke.

Videre gikk turen innom en veikro hvor vi spiste middag, før en siste stopp i Karlstad for harryhandel av mindre akvaristisk karakter.

Vel fremme på Vinterbro klokken 21:30 og Oslo 22:00 var alle enige om at det hadde vært en fin tur med god stemning, interessante samtaler og ønsker om å gjøre det igjen.Tilbake