Logo Overskrift

Medlemsmøte 12. april 2012

Referat av: Joakim Tryland


klubbmøteNok et hyggelig medlemsmøte er vel overstått. Vi var ca. 45 oppmøtte denne dagen, og temaet for dagens foredrag var Killi – disse spennende, fargerike fiskene som mange kjenner til, men som mange av en eller annen grunn ikke holder i sine akvarier. Kanskje blir det litt forandring på det etter dette møtet, for foredragsholder Svein Antonsen holdt et interessant og engasjerende foredrag om emnet. Svein innledet med å fortelle noen få ord om seg selv og som mange andre akvarister er han også interessert i andre aspekter ved naturen og jobbet bl.a. litt med jaktfalker i området rundt Rjukan, hvor han bor i dag.

klubbmøteForedraget tok for seg litt historikk, han var inne på ”mystikken” rundt Killi og tok for seg noen av feiloppfatningene mange har av disse fiskene som vanskelige å holde bl.a. Vi fikk en gjennomgang av de forskjellige hovedgruppene av killifisk, hvordan holde disse fiskene og var her inne på bruk av torv i akvariet, han demonstrerte også hvordan man lager leksmopp for plantelekere.
klubbmøteSvein viste også hvordan man innreder et killikar (med kortsiden ut!) for oppdrett; spesielt var det interessant å se hvordan han gjorde det for de killiartene som graver seg langt ned i torvlaget for å legge eggene der, men hvordan han gjorde det får forbli en hemmelighet mellom oss som var på møtet. Foredraget dekket mange andre interessante områder også, bl.a. hvordan man behandler egg som må tørke en viss periode før de klekkes, hvordan man forer fiskene og ikke minst hvordan man får tak i killi-fiskene. Dette er jo fisk som sjelden er tilgjengelig i butikk i noe stort omfang, og da sjelden med presis lokasjon – noe som er viktig for enhver killiot. Det ble nevnt Aquabid som et auksjonssted for killiegg, og ikke minst SKS – Skandinaviska Killisällskapet som alle interesserte bør vurdere et medlemskap i.

klubbmøteForedraget ble avsluttet med noen spørsmål, og Jan overrakte klubbens inngraverte vannkaraffel til foredragsholderen som takk for foredraget. Før man tok en velfortjent beinstrekk benyttet Jan anledningen til å informere om litt kommende planer: vi ønsker å få til en levende fòr-fangsttur ila mai og han oppfordret alle som visste om gode forslag til steder vi kunne dra om å sende inn forslag til styret på epost eller poste innlegg i medlemsforumet vårt. Det samme for så vidt med en planlagt busstur den 3. november- hvor vi også ønsker tilbakemelding på og ønsker om steder vi kan legge turen.

Jan informerte også at på bakgrunn av diskusjon vi hadde på et tidligere klubbmøte, så stiller han på årsmøtet til NAF (Norsk Akvarieforbund) helgen 14-15/4 og vil forhøre seg om det er mulig med medlemskap med vesentlig redusert kontingent på bakgrunn av at vi ikke har behov for medlemsbladet til NAF, som er den helt klart største delen av nåværende medlemskontingent ei heller oppdrettskampanjen. Lillestrøm Akvarieklubb vil også vurdere et medlemskap på de premissene, om NAF ønsker det, så en viss tyngde bak forslaget er det jo. Det blir spennende å høre hvilken tilbakemelding vi får på et slikt forslag. En evt. innmelding av klubben i NAF vil uansett bli behandlet på en generalforsamling, så alle får sagt sin mening.

klubbmøteEtter en hyggelig pause, som nesten alltid blir for kort – noe av det beste med møtene er jo å prate med de andre folkene som dukker opp, var det loddtrekning med flotte premier, bl.a. tre små glassakvarier, fòrbokser, torv m.m. – fra Webzoo, og også noen flotte fisk og planter fra TAM.

Klubbauksjonen var også spennende denne gangen. Foredragsholderen hadde tatt med seg både killi-egg og fisk, av arter som sjelden er tilgjengelig utenfor de mer spesialiserte miljøene. Her var det mye spennende fisk som fikk nye eiere i klubben og vi venter spent på resultatene av dette både i oppdrettskonkurransen, og på klubbauksjoner fremover. Auksjon er som de fleste vet, rare greier – og denne var heller ikke noe unntak. Her gikk spennende planter og fisk til en lav pris, mens en pose tanglopper klarte å skrape inn 250,-! De av oss som dretter fisk for å tjene litt ekstra, har tydeligvis valgt helt feil…

Som vanlig etter et godt møte, sto vaskepersonalet og trippet i døra når møtet nærmet seg slutten. Det ble en sen kveld, men en flott og lærerik kveld. Vi håper foredragsholder Svein Antonsen kom seg hjem trygt noe før soloppgang og gleder oss allerede til neste møte.Tilbake