Logo Overskrift

Medlemsmøte 3. mai 2012

Referat av: Joakim Tryland


Vi hadde vært så heldige å få besøk av en storhet innen maller, nemlig Erlend Bertelsen, som skulle holde foredrag om de fascinerende Hypancistrusene – disse flotte, fargerike og mønsterrike mallene.

Før foredraget satt i gang, ønsket Jan de ca. 50 oppmøtte velkommen og informerte om ”siste nytt”. Klubben har bl.a. i samarbeid med Webzoo lagt ut for salg, på Webzoo.net, trøyer, gensere, jakker og mye annet, med Oslo Akvarieklubb-logo på. Prisene er ganske rimelige og fortjenesten tilfaller klubben. Det ble også informert at Jan Holt Akvarium AS, som i lang tid har ligget på Bislett, nå flytter til Heggedal vis a vis Webzoo og kommer til å spesialisere seg på saltvann og ferskvannsplanter i fortsettelsen. Det ble også pratet litt om Oklungen-treffet i juni som fikk sterke anbefalinger av Jan – passende også for barn. Siste punkt som ble tatt opp i denne omgang var info om akvarietreff i Køge, Danmark i september.

klubbmøteForedraget om Hypacistrus dreide seg rundt arter som er oppdrettet i Norge, og det ble gjennomgått både oppdrettsmetoder og også problemstilling rundt identifikasjon av disse fiskene. Mange likner på hverandre og det er feilmerking både hos importører og butikker, noe som gjør at det kan være vanskelig å være sikker på hvilken art man faktisk har – i enkelte tilfeller. Vi fikk også noen tips om hvilke arter som blandes/feilmerkes oftest og hva man i så fall bør se etter. Flotte bilder, og uten tvil en dyktig foredragsholder og fagperson – gjorde dette til et bra foredrag og fin start på kvelden.

klubbmøteEtter en liten benstrekk med påfyll av mat og drikke, samt loddsalg, var det i gang med litt diverse prat og noe mer info om kommende påfunn. Blant loddpremiene denne gang var bl.a. noen poser med sommerfuglciklider, en del mallehuler, mallemat og et par plante-forundringspakker.

En ganske god klubbauksjon rundet av kvelden og vi ser allerede frem til neste klubbmøte.
klubbmøte Tilbake
Les mer om foredragsholderen Erlend D. Bertelsen her.
Klubbmøte Klubbmøte