Logo Overskrift

Julemøte 6. desember 2012
med hjemmekonkurransen 2012


tekst: Joakim Tryland foto: Ole Mikkelsen.


JulemøteJulemøtePå desembermøtet er det tradisjonen tro litt løsere i snippen enn vanlig. Vi fikk se en video av hjemmekonkurransen hvor Jan presenterte karene og det ble kåret vinnere både i junior- og hovedklassen. Mange flotte kar denne gangen og mange høye poengsummer.

Etter hjemmekonkurransen var premiert var det tid for litt mer hygge og det ble satt frem reker og loff til de oppmøtte. På de neste sidene vil dere se noen bilder av karene fra hjemmekonkurransen. Kvelden ble rundet av med klubbauksjon og loddsalg med flotte premier fra Webzoo.

Hjemmekonkurransen 2012: foto: Øyvind Tryti.


Medlemsprisen”: Haavard Reksten

HjemmekonkurransenNytt av året hadde vi en medlemsavstemning på våre nettsider hvor alle medlemmene kunne se video av de deltakende akvariene og stemme på sin favoritt. Vi fikk inn mange stemmer og når de var talt opp var det Haavard Reksten som vant med sitt 530-liters Diplomselskapsakvarium. Dette er et flott akvarium med friske og fine planter, en god stim med kardinaltetra som passer fint til både akvariet, innredningen og de andre fiskene, samt noen små discus som kommer til å bli vannvittig flotte i dette akvariet når de har vokst seg litt til. Dette er et akvarium som er harmonisk og rolig å se på, god fiskesammensetning og alt i alt et veldig bra akvarium.

Vi gratulerer Haavard Reksten med å ha det akvariet Oslo Akvarieklubbs medlemmer stemte frem som årets flotteste.

Beste junior og 3.plass: Erik Skaarer Jerve

Hjemmekonkurransen Diplom Erik Skaarer JerveErik Skaarer Jerve klarte med dette flotte karet både å kapre 3.plassen i hovedkonkurransen og premien som beste junior i Oslo Akvarieklubbs hjemmekonkurranse 2012. En imponerende prestasjon for en relativt fersk akvarist.

Akvariet er et flott akvarium på mange måter, og her er det lite å utsette. Akvariet konkurrerte i selskapsakvarium-kategorien og dette er et meget godt eksempel på et slik akvarium. Det finnes pyntegjenstander i akvariet, som vanligvis ikke er noe stort pluss, men i dette tilfellet var det så godt gjennomført at det fungerte godt. Fiskene er meget godt tilpasset akvariets størrelse og plantene er av utmerket kvalitet og fri for alger. Fiskene var i god stand og alt i alt et meget flott og harmonisk akvarium. Gratulerer Erik med god innsats og fortjent utmerkelse som klubbens beste junior!

2. plass: Tor Hellum

HjemmekonkurransenDette imponerende akvariet til Tor Hellum ytes ikke ordentlig rettferdighet verken her i Akvarianeren eller på videoen som ble presentert på hjemmekonkurransen. Dette bør ses live. Et vannvittig 1200-liters Tanganyika-biotop flott innredet med en god kombinasjon av naturlige og kunstige elementer gjør dette til et av klubbens aller beste akvarium. DiplomAkvariet er langt, 2-meter, men noe av det beste er den store dybden som med sine 90 cm gir akvariet en dybde som må oppleves.

Her er det også lite å trekke, og man må lete for å finne forbedringsmuligheter. Om det er mulig å få utnyttet dybden enda noe mer ved hjelp av innredningen, og at man får litt mer naturlig algevekst bør dette bli en virkelig skummel utfordrer til førsteplassen i neste års konkurranse. Vi gratulerer Tor Hellum med god innsats og en meget fortjent 2.plass i årets hjemmekonkurranse!

1. plass: Sissel Jerve

HjemmekonkurransenÅrets vinnerakvarium var egentlig ikke planlagt påmeldt, men når dommerne kom på besøk for å bedømme de andre akvariene fikk Sissel en sterk oppfordring om å melde på dette akvariet også. Et enormt flott akvarium med mye vakre planter i utmerket kondisjon og utrolig mye spennende fisk. Vi sto lenge å så på fiskene bare for å stadig vekk oppdage nye typer som dukket opp her og der. Dette er et 540-liters akvarium med mye småfisk, og Diplomdette er nok noe av det som gjorde akvariet så tiltalende, man får et helt annet inntrykk av størrelse og rom om man unngår å dytte for stor fisk opp i akvariet. Her var det veldig lite å trekke, og vi måtte frem med lupen og et særdeles kritisk blikk for å finne noe i det hele tatt å utsette på dette akvariet.

Med 88 poeng er dette en av de aller høyeste poengsummene som er gitt i vår hjemmekonkurranse noen sinne. Et fantastisk flott akvarium og en verdig vinner av årets hjemmekonkurranse. Vi gratulerer Sissel Jerve med 1.plassen og meget god innsats!Tilbake
Hjemmekonkurransen