Logo Overskrift

Medlemsmøte 7. mars 2013


tekst: Bjørn Thorsbakken og Joakim Tryland.


Våren er rett rundt hjørnet og i den anledning var dette et fint tidspunkt for temaet hagedam. Slik at de som har syslet med tanken om dam kunne få tips og inspirasjon til kanskje å komme i gang denne våren.

Møtet startet med at Jan ønsket velkommen og Joakim informerte om hva som skjer i klubben fremover og litt om aktiviteter i Lillestrøm, Moss og Drammen.

KlubbmøteI overkant av 30 medlemmer hadde møtt frem for å høre Øivind Skjellerud og hans bror Kjetil, som sammen driver hagedamspesialistfirmaet Tropex, snakke om hagedam. De viste mange eksempler på fine etablerte dammer og prosjekter underveis. De tok for seg forhold rundt det å ha en hagedam, og kom med mange nyttige innspill på hva man bør tenke på og hvordan man lager sin egen dam.  Vi fikk blant annet tips om bruk av duk og hvor smart det er å lage en ”hylle” langs kanten der man kan legge steiner som ikke raser ned i dammen. De hadde med eksempler på utstyr som filtre og annen teknologi.

Har man dam er det naturlig å ha fisk og her fikk vi se og høre om både gullfisk og mer krevende koi. Vi fikk høre og se hvordan koi blir drettet i Japan og fikk litt innsikt i hvordan disse importeres til Norge. Øyvind viste også hvordan han dretter koi og gullfisk i sin egen dam.

KlubbmøteTropex-gutta er helt klart dedikerte hagedamfolk med høy kompetanse og verdt å ta en prat med hvis du har planer om å lage dam. De har både nettbutikk på Tropex.no og utsalg med fisk, planter og utstyr på Nesodden. Husk at som klubbmedlem får du klubbrabatt hos Tropex.

Premiebordet bugnet av premier fra Webzoo, Tropex og Tam. Her var det både akvarier, vannpreparater, vanntester, halvkilospakke med artemiaegg og utstyr for både akvarium og dam samt mange gode bøker i premie. Så loddsalget var like bra som på klubbmøter med adskillig flere fremmøtte.

Klubbauksjonen var som vanlig en god anledning for fisk og planter å bytte eiere.

Mange dro nok hjem med tanken på å leie minigraver eller å sette en balje på balkongen for å holde fisk utendørs denne sommeren.Tilbake