Logo Overskrift

Medlemsmøte 4. april 2013

tekst: Bjørn Thorsbakken.


KlubbmøteIkke ett, ikke to, men tre foredrag sto på plakaten til April-møtet. Vi hadde bedt Bjørn, Nora og Ole fra klubben om de kunne holde noen korte foredrag om ”hva de ønsket”.
Vi ønsker at medlemmene tar litt større ansvar og er mer deltakende i klubben og derfor er det naturlig å høre med medlemmene om de kan holde foredrag i klubben. Ved å sette en begrensing på lengden på foredraget blir listen ikke så høy å komme over, pluss at vi rekker over flere emner i løpet av en kveld! Alle vinner!

Det var godt oppmøte denne kvelden og flere hadde uttrykt at de så frem til kveldens møte - de var spent på å høre kveldens trekløver.

Før vi satt i gang med foredragene tok undertegnede en kjapp gjennomgang av klubbens aktiviteter i nær fremtid. Vi tar en slik gjennomgang på hvert møte - noen har nok hørt endel av dette fra før, men det er alltids nye ting som dukker opp og mer informasjon om arrangementer vi tidligere har pratet om. Denne gangen litt detaljer rundt klubbturen til Webzoo, og også info om en grillfest vi arrangerer hos Stein Dag Jensen over sommeren - hvor vi koser oss med god mat, hyggelig selskap og med muligheten til å se på mye flott fisk... En komplett kalender ligger forøvrig til enhver tid på akvarieklubb.no.

KlubbmøteBjørn Thorsbakken åpnet showet med å fortelle om miniatyrfisk, og hva dette er. Vi fikk en kjapp og engasjert gjennomgang av forskjellige ”vanlige” miniatyrfisk, og ikke minst fikk vi se noen av de unike fiskene Bjørn har hatt selv, hvorav han også  har klart å drette flere av dem. Dere så forhåpentligvis artikkelen i forrige Akvarianeren hvor han fortalte om én av de mest spesielle. Bjørn hadde også tatt endel video fra akvariene sine, noe som var meget interessant å se.Klubbmøte

Pinnen ble etter en liten pause overlatt til Nora Andresen som fortalte om sin rundtur i Europa i høst hvor hun besøkte flere rekemesser og -konkurranser sammen med reke-eksperten Chris Lukhaup. Dette var et veldig inspirerende foredrag som antakelig vekket reiselysten til flere av de oppmøtte.

KlubbmøteKveldens siste foredrag sto Ole Paulsen for. Han har omfattende kunnskap og erfaring med L-maller og fortalte om Oligancistrus, en lite kjent slekt som sjelden er å se i handelen. KlubbmøteHan fortalte om hvordan han hadde fått tak i noen eksemplarer av Oligsancistrus sp. i utlandet, hvordan han mistet alle unntatt en fisk. Og senere klarte å få tak ett individ av motsatt kjønn. Og hvordan han i disse dager hadde fått de til å leke og videre om oppdrett av disse.

Loddbordet besto også denne gangen av flotte premier fra Webzoo, og fine fisk fra TAM Alna. En stor takk til disse for bidraget, og ikke minst til medlemmene som kjøper masse lodd og bidrar til at vi kan gjøre mye spennende i klubben.Tilbake