Logo Overskrift

Medlemsmøte 5. september 2013


KlubbmøteVi startet møtesesongen torsdag 5. september med et svært sjeldent besøk fra USA. Vi har informert en del om at vi skulle få besøk av Diana Walstad hvor hun skulle fortelle om naturlige planteakvarier og gi en enkel innføring i teorien bak dette. I tillegg skulle hun sette opp et akvarium basert på hennes metode som ble loddet ut på slutten av kvelden.

Det virket som ikke alle akvarister kjente sin besøkelsestid og var klar over hvor unikt dette besøket var. Walstad har tidligere kun holdt noen få foredrag i USA og en gang tidligere hvor hun lot seg friste til å besøke Australia. Hadde det ikke vært for at vi er så heldige å bo i Norge og at Diana Walstad lenge har hatt lyst til besøke landet vårt, hvor hennes forfedre kom fra, ville vi ikke klart å få henne til å besøke klubben. Det var 50-60 medlemmer og gjester som hadde møtt opp, noen fra vennskapsklubbene i Oslo omegn og noen som hadde reist hele veien fra Nord-Norge.

KlubbmøteVi fikk først et foredrag som veldig kort beskrevet handlet om hvordan planter foretrekker ammoniakk fremfor nitrat og hvordan lysmengden påvirker co2-nivåene i karene våre. Deretter viste hun hvordan man setter opp et naturlig planteakvarium med jord planter og grus. I forkant av møtet reiset vi rundt på plantesentere for å finne ut hvilke produkter som er best egnet og kom frem til at Plantasjens ”Hagejord” var en god kandidat. Men på møtet hadde Linda fra Moss Akvarieklubb med seg en sekk med produktet ”Bare Jord” som selges på Felleskjøpet, som viste seg å være enda bedre egnet pga. gunstigere næringsinnhold. Walstad hadde tatt med planter fra sine egne kar som hun benyttet i oppsettet av karet som et av klubbmedlemmene var så heldige å kunne ta med seg hjem. Andre dro hjem med gode argumenter for å ta ut filteret fra rekekaret og stille om lystimerene til 4-timers siesta. Alle emnene denne kvelden er omtalt i Walstads artikler som vi publiserte i Akvarianeren i tiden før hennes besøk.

Klubbmøte


Walstad hilser og sier:
”I had such a wonderful time! And the trip was worth it. Most importantly to have such a good interaction with your club members. I did not expect this level of interest and enthusiasm. I was impressed by their knowledge. These are the kind of people that I want to reach. It was good you asked for a tank demonstration. Somehow people just have to see it done -- digging hands into dirt!”Tilbake