Logo Overskrift

Medlemsmøte 9. januar 2014

Referent: Jo Bergene


45 akvarieinteresserte var til stede.
klubbmøteJan åpnet møtet med å fortelle hva kvelden hadde å by på.
Joakim fortsatte med å fortelle om foredragsholdere på de neste møtene framover og nevnte også storsymposiet i oktober. Nevnte noen av foredragsholderne som kommer på symposiet. Bl.a. Heiko Bleher, Hans Georg Evers og Chris Lukhaup.

klubbmøteDeretter var det tid for kveldens foredrag som ble holdt av Ole Paus som hadde et flott foredrag om historien til akvariebutikken hans som ble åpnet av hans far allerede i 1936 og dermed var Skandinavias eldste akvariebutikk! Fortalte bl.a. at de varmet opp akvariene med gassbluss! Noe som en gang førte til brann! Han var også den første som hadde med seg det første silikonlimte akvariet til et stort treff i Wiesbaden i Tyskland. I 1958 inntok han fjernsynet med et program om hold og stell av kjæledyr og det var da det berømte pauseakvariet oppsto i NRK. Han var også initiativtaker til å danne Norges Zoohandleres Bransjeforening (NZB). Vi har mye å takke denne mannen for!

klubbmøteSå fortalte han om planene for et offentlig akvarium i Oslo: Dette har det vært jobbet med siden 1936! Foreslått flere steder bl.a. Hasle, men viste seg å være uegnet grunnet lang avstand fra sjøen. Valget falt på Fiskevollbukta, men ble ikke der heller på grunn av naboklager. Tjuvholmen ble etterhvert lansert, men heller ikke det ble noe av. Bærum kommune kunne hjelpe, ute ved Henie Onstad kunstsenter, men der var det for dårlig vannkvalitet. Nå er planen i Bjørvika, nærmere bestemt Paulsenkaia. Dagens bygg ble presentert for Oslo Kommune allerede i 1998. Det jobbes for dette for egen regning av Akvarieselskapet som hele tiden har stått i bresjen for at dette skal bli en realitet. Bellona og WWF er noen av støttespillerne. Bygget blir på ca. 5000 kvm. Det ble en liten diskusjon om finansiering og hvor mange besøkende som måtte til for å finansiere dette.

Så var det klart for en pause med mye fiskeprat og en kikk på kveldens premier og auksjonsprodukter.

klubbmøte klubbmøteEtter pausen var det tid for utdeling av premier i årets oppdrettskonkuranse. Den ble foretatt av oppdrettsansvarlig, Jo Bergene. Førstepris i både antall poeng og antall oppdrett gikk til Ole Paulsen med henholdsvis 230 poeng og 23 oppdrett. Andreplassen i flest poeng og flest oppdrett gikk også til en og samme person, nemlig Frank Birger Tonning med henholdsvis 93 poeng og 21 oppdrett. Tredjeplassen i flest poeng gikk til Jan Gundersen med 49 poeng og tredjeplassen i flest oppdrett gikk til Tommy Backstrøm med 12 oppdrett.
klubbmøtePrisen for beste junior gikk til Julie Marie Gulliksen Østgaard med 3 poeng. Alle prisvinnerne fikk gavekort levert fra TAM Alna. Gratulerer til alle sammen! Det har vært noen spennende oppdrett i år, spesielt på mallesiden med vekt på L-maller.

klubbmøteUtlodningen var det deretter tid for. Blant premiene var det viltfanga Neontetra og flere forskjellige planter. Også flotte bøker og fiskemat av god kvalitet var representert. Takk til våre trofaste sponsorer Webzoo og TAM Alna for flotte premier!

Til slutt var det den faste auksjonen som hadde et rikt utvalg i både planter og fisk. Ganske bra med objekter med tanke på at det snart skal være storauksjon 25. januar.

Det ble en sen kveld, men samtlige virka å være fornøyd med møtet.Tilbake