Logo Overskrift

Medlemsmøte 6. mars 2014

Referent: Jo Bergene


klubbmøte42 var til stede på møtet.

Denne gangen hadde vi besøk av Kai Hansen som ville fortelle om diskus. Han har vært en av de mest kjente i Norge på akkurat denne fiskearten.

Møtet startet med hans referat. Han fortalte at da han første gang så en diskus var det gjort. Denne fisken skulle bli hans bane i mange år fremover. Han fortalte han hadde hatt diskus i 43 år.
Han fortalte litt om hva som var riktig temperatur for denne fisken, mellom 27-30 grader. Med andre ord en fisk som trives med å ha det varmt i vannet.
Han fortalte også litt om sykdommer hos diskus, blant annet flagellater. Innvollsorm er også et kjent problem. Han anbefalte å sette nyankommen fisk i karantene i 6-8 uker i et kar uten sand og planter. Riktig for snakket han også om. Han fora sine fisker med oksehjerte som han blanda med blant annet spinat og reker.
Når det gjelder vannkvalitet mente han det er mange myter rundt denne fisken. Han mente at fisken er ikke så vanskelig som mange vil ha det til. Det som er viktig er vannkvaliteten, de trenger rent vann. Derfor bytter han vann 20 % hver dag(!) med osmosevann. Han har en pH rundt 6,3 – 6,4, GH på 4 og KH på 1. Fisken kan holdes i selskapsakvarium, men ikke sammen med pleco! De fester seg på siden av diskusen, noe som er svært ubehagelig for fisken.
klubbmøteNår det gjelder reproduksjon fortale han at for å få de i yngelkondisjon så øker han pH og forer fisken godt. Deretter et 50 % vannbytte med kjølig vann. Yngelen går på foreldrene og spiser et sekret fra dem de første 8 dagene. Deretter forer han yngelen med artemia i 2 uker. Deretter fores de med skrapt oksehjerteblanding. Da fores de hver tredje til fjerde time. Det var mange spørsmål og det virka som at mange fikk svar på de spørsmålene de hadde rundt diskus. Det ble nok noen nye diskuseiere etter dette foredraget!
Han ble gitt en flott karaffel fra styreleder i klubben som takk for vel utført foredrag.

Da var det klart for en pause hvor folk fikk snakke og diskutere litt sammen samtidig som man hadde mulighet for å se på kveldens premier og hva som var å tilby til auksjonen. Litt mat og drikke var det også mulighet å forfriske seg med. Også en del lodd ble solgt for det vanlige premiebordet, igjen trofast sponsa av Webzoo og TAM Alna. Denne gangen var det blant annet diskus på premiebordet.

klubbmøteDeretter var det noen kunngjøringer, blant annet om storsymposiet hvor programmet snart er på plass. Også litt info om den årlige turen til Webzoo om oppmøtested og tid.

Så var det loddtrekning, etterfulgt av en liten pause før kveldens siste post, nemlig den vanlige auksjonen som også denne gang kunne tilby både planter og fisk.

Det ble en flott fiskekveld som vanlig med mye fiskeprat og sosial hygge.Tilbake