Logo Overskrift

Medlemsmøte 8. mai 2014

Referent: Joakim Tryland


KlubbmøteTil dette medlemsmøtet hadde vi hentet inn en av Europas fremste eksperter på sykdommer hos Akvariefisk, Dr. Peter Burgess. Burgess holdt et spennende foredrag hvor han gikk igjennom mange av de vanligste sykdommene vi kan komme bort i som akvarister, og hva som skiller disse. Det ble bl.a. også diskutert hva som skjer når fisk blir stresset og på hvilken måte dette påvirker fiskene, og også hva vi kan og bør gjøre for å forhindre dette. At enkelte parasitter var avhengige av lys for å formere seg var ukjent for undertegnede og helt klart noe å legge seg på minne.

Klubbmøte KlubbmøteJeg må innrømme at jeg var litt usikker på hvor spennende et slikt foredrag kunne være, jeg har hørt foredrag om sykdom tidligere og de har en tendens til å bli veldig tekniske og ikke så lett å få tak på for en lekmann. Men dette foredraget var tvert i mot veldig bra også for ikke-eksperter. Burgess var utvilsomt en dyktig foredragsholder (han jobber jo med undervisning på universitet bl.a., så kanskje ingen stor overraskelse) og foredraget var engasjerende hele veien igjennom. KlubbmøteJeg tror de ca. 30 oppmøtte denne kvelden fikk godt utbytte av foredraget, som handler om et tema vi håper sjelden komme bort i, men som alle på et eller annet tidspunkt får befatning med.

Her kan du laste ned Burgess’ oversikt over virkestoffer til bruk mot forskjellige parasittinfeksjoner, som kan være en fin oversikt å ta vare på til en senere anledning.

KlubbmøteI forkant av selve foredraget hadde vi en liten gjennomgang av planene det nærmeste halvåret, bl.a. med mer info om foredrag som er booket til den store 85-års markering 24-26 oktober. Som vanlig hadde vi også mye spennende på loddbordet, bl.a. et komplett akvariesett, medisiner, fôr, varmekolber, masse planter og mye annet snacks. En stor takk til Webzoo og Tam Alna for premier! På auksjonsbordet denne gangen sto det bl.a. et par akvarier, mye planterTilbake