Logo Overskrift

Medlemsmøte 4. september 2014

Referent: Ole Michael Mikkelsen


GullpinTil høstens første møte hadde vi fått tak i en ekspert på Smerlinger og Botia, Mark Duffill. Men før foredraget hadde Jan en utdeling av vår nye gullpin til Roald Knapper for langt medlemskap i klubben. Han hadde vært medlem i 50 år på dagen, den dagen. Gullpin gis til folk som enten har vært medlem lenge (50 år +) og/eller har gjort en spesiell innsats for klubben.

KlubbmøteSå orienterte Joakim om vårt kommende Jubileumsymposium som går av stabelen helgen 24. – 26. oktober i anledning av at klubben blir 85 år 21. oktober 2014. Det blir et stort arrangement på Sørmarka Kurs- og konferansesenter med masse foredrag, live aquascaping, biotopoppsett og festmiddag på lørdagen. Dette er noe du ikke vil gå glipp av!

KlubbmøteMark Dufill holdt så et foredrag om Loaches på, for noen, et vanskelig engelsk. Han snakket om hold og oppdrett av mange forskjellige arter. Han har i dag ca. 47 arter i sine akvarier, noe som må sies er et imponerende antall å holde av disse fiskene. Han har hatt over 100 forskjellige arter gjennom årene og har fått oppdrett på 27 arter. Han satte opp egne oppdrettsakvarier og viste mange eksempler på det. Han snakket også om kjønnsforskjeller og triggere til å få oppdrett.

KlubbmøteChromobotia macrocanthus ble også omtalt; Man har fått oppdrett på disse kun ved bruk av hormoner og kunstig befruktning (Asia og Øst-Europa). Han visste ikke om noen som har bevist at de har fått oppdrett på naturlig vis på denne arten derfor har denne også maksimalt oppdrettspoeng i vår oppdrettskonkurranse, 21 poeng.

KlubbmøteEtter et langt og innholdsrikt foredrag, som du kan se på nytt ved å låne DVD’en i biblioteket, mottok Mark vår karaffel med logo som gave.

GullpinEtter en pause hvor samtalen gikk livlig, ble Stein Dag Jensen også tildelt gullpin av formann Jan for langt medlemskap. Han har vært medlem i 53 år, noe noen av oss bare kan drømme om.

KlubbmøteDeretter ble det loddtrekning med mange fine premier fra Webzoo, blant annet et Nanoakvarium som (selvfølgelig) gikk til Boy Nielsen.

Etter denne fine starten på høstens sesong håper jeg at vi ses på de neste møtene og, ikke minst, på vårt store Jubileumsymposium!Tilbake