Logo Overskrift

Medlemsmøte 8. januar 2015

Referent: Ole Michael Mikkelsen


KlubbmøteKlubbmøteÅrets første møte var bra besøkt, også noen nye ansikter – kanskje vi får noen flere medlemmer. Vi startet litt forsinket med foredrag om aquascaping av en av Norges dyktigste aquascapere, Kjell Tellefsen. Han gikk først gjennom teorien med blant annet komposisjon, rekkefølge, soil, sten, røtter og planter. Så om vedlikehold og lys.

KlubbmøteI pausen før selve aquascapingen ble resultatet av Oppdrettskonkurranse 2014 offentliggjort. I Jos (oppdrettsansvarlig) fravær delte Jan ut diplomer til alle vinnerne og karaffel til 1. premien, som var Erik Johansen i begge klasser. Han måtte imidlertid straks levere denne tilbake da den skal graveres med resultatet. Vinnere ble:

Klubbmøte       Høyest poeng:
           1. Erik Johansen                      266 poeng.
           2. Bjørn Thorsbakken               162 poeng.
           3. Frank Birger Tonning              54 poeng.

Klubbmøte       Flest oppdrett:
           1. Erik Johansen                     25 oppdrett.
           2. Frank Birger Tonning           15 oppdrett.
           3. Boy Nielsen                       14 oppdrett.

Klubbmøte       Beste junior:
           1. Julie Marie Gulliksen Østgaard  24 poeng.

KlubbmøteMens vi ventet på at Bjørn skulle komme med soil og rot til aquascapingen ble en interessant klubbauksjon avholdt med mange sjeldne planter. Prisene lå til dels meget høyt i forhold til vanlig klubbauksjon hvor prisnivået noen ganger er nesten skammelig lavt. Vi fikk også flere frivillige til å melde seg til være bøssebærer/loddselgere på den kommende storauksjonen – bra!

KlubbmøteKlubbmøteSå kunne endelig selve aquascapingen begynne. Frank begynte med å feste mose på noen røtter, deretter plasserte han de to største stenene. Så ble en stor rot plassert over den ene stenen, med noe strev, og han fylte på med soil fra Tropica. Etter å ha børstet og justert ble soilen fuktet med litt vann og deretter ble plantene plassert. Han lagde en fin aquascaping i en 54 liter MP akvarium på ca. 40 minutter – ikke verst!

KlubbmøteAkvariet var kveldens 1. premie i loddtrekningen. Den startet deretter og etter at mange fine premier var utdelt, ble endelig vinner av akvariet kåret. Erik Amundsen var den lykkelige vinner av denne flotte aquascapingen.

Dette var en fin start på et nytt akvarieår i Oslo Akvarieklubb.Tilbake