Logo Overskrift

Medlemsmøte november 2016

Tekst: Tommy Bäckström
Foto: Tommy Bäckström og Pia Johansson


Joakim åpnet med å informere om at det dessverre ble endring i programmet grunnet sykdom. Bosse Gardtman og Pia Johansson som er styreleder i GCS «Göteborg Ciklid-Selskap» takket ja til å holde nytt foredrag da de allerede hadde planlagt å komme i dag sammen med Tommy Vestlie som i stedet kommer på julemøtet 1. desember.

Litt logistiske problemer etter Storauksjonen førte til en litt forsinket start av klubbmøtet.

Et fint loddbord ble presentert med en del fine premier. Bl.a. fôr fra Zoo-1.

KlubbmøteBosse og Pia tok foredraget på strak arm og planla møtet i bilen på vei til Norge.

Pia begynte med å presentere noen flotte Apistogramma som de holder hjemme. Apistogramma er normalt en kortlivet fisk, men hun har klart å holde en A. bitaeniata i tre år. Det er tydelig at Pia har interesse for Apistogramma da hun hadde bilder av de mange artene hun har holdt. Hun har også foto som hobby, og det så vi tydelig fra de mange flotte bildene.

Corydoras går bra sammen med Apistogramma. Man kan også ha andre dvergciklider som sommerfuglciklider sammen med Apistogramma.

KlubbmøtePia er også glad i Maller, men dessverre er dette fisk som man ikke så ofte ser. Noen kan du være heldige om du får sett hver tredje måned. Disse går også fint sammen med Apistogramma.

Vi fikk en presentasjon av diverse type fisk. Tetraer synes Pia er fine fisker. Bl.a. «bunntitteren» som er en spesielt tøff tetra. Amapatetra er også fin. Vi fikk også se noen sverddragere.

KlubbmøteVi fikk også se en del akvarier med hele oppsettet av røtter og planter. Nydelige akvarier med all teknikk skjult. Vi kunne tydelig se at dette var god aquascaping.

Etter en liten pause slapp vi Bosse til:

BOSSES AKVARIER.
KlubbmøteBosse begynte med bilder fra yngelkaret sitt med Xenotilapia sp. kilesa. Dette er en rødlistet art, så det er viktig at du får tak i lovlig avlet fisk. Bosse ønsker gjerne friskt blod til sine om noen har dem.

KlubbmøteEtterpå fikk vi se et lekskar med Lamprichtys tanganicanus. Disse skyter ett egg og sperma inn i en svart filtermasse. Disse klekker etter nøyaktig 21 dager. En «sykt vakker» fisk. Disse fiskene spiser uten stopp så lenge man fôrer dem.
Så fikk vi se et 233 liters oppvekstkar med sneglehuslekere og litt ulike fisk. Bl.a. en ål med et slags nebb som gjør at de kan spise yngel i sneglehusene. Han har Klubbmøteklinkekuler i en skål med en opp-ned potte over som yngel kan overleve mellom da fisken spiser sine egne egg ellers.

Neolamprologus tretocephalus er en klippeleker som spiser snegler, Flott hvis du har problem med snegler. Også kalt «fattigmanns frontosa». Ectodus descampsi Ndole. En flott fisk med et «stort øye» på ryggfinnen for å skremme annen fisk.

KlubbmøteI sitt 1000 liters akvarium har Bosse mye forskjellig fisk. Også planter. Valisneria, Hornblad og Cryptocoryne funker bra. Anubias funker også bra da fiskene ikke spiser dem. Julidochromis marksmithi Kipili. En hann og to hunner. Neolamprologus caudopunctatus Kapamba, en veldig nysgjerrig fisk som kommer frem til deg med en gang du kommer. Veldig enkel å ta bilder av. Cyprochromis pavo Katete. En av få killi hvor hunnen også er vakker. Vi fikk også se Peter Sjöborgs akvarium på 4500 liter. Stenene på bunnen veide opptil 120 kilo. Laget i 12 mm kryssfiner. Alf Ole Tornbull fikk se akvariet og var meget imponert.

KlubbmøtePia fikk til slutt klubbens graverte karaffel i som takk.

Tom Selvåg presenterte mulighet for klubbens medlemmer å besøke ham hjemme for å snakke om saltvannsakvarier og presentere sine akvarier han har holdt de siste 40 årene. Han ønsker å vise at det faktisk ikke er så dyrt og vanskelig å holde ferskvann. Se tråden på vår facebookside. Lørdag 5. februar kl. 14. er tidspunktet. Gi beskjed til Tom om du vil komme helgen etter storauksjonen.

Joakim presenterte det neste som skjer i klubben. Første var klubbtur til Akvafisken 17. november med mulighet til å forhåndsbestille alt som Imazo har i sitt sortiment.

1. desember er julemøte med rekekos og skravling. I tillegg får vi besøk av Tommy Vestlie da han ikke kunne komme på dette møtet. 5. januar kommer Dr. Wolfgang Staeck, tysk ciklideekspert som har skrevet masse bøker. En av fiskene Pia viste oss i dag bærer hans navn. Så er det storauksjon 28. januar. Alltid siste lørdag i januar. Dette er siste på Nordseter skole på noen år da skolen skal bygges om fra høsten neste år. På februarmøtet kommer malleekspert Ingo Seidel som besøkte oss i 2009 på vår 80 års markering. To litt korte foredrag på 30-35 minutter.

Vi fikk så presentert oppdrett denne gangen. Samuel Fall Jakobsen hadde tre oppdrett. Mari Galåen hadde absolutt flest oppdrett denne gangen. Kjell Magnus Hansen hadde drettet Tanganyikacikliden Xenotilapia sp. kilesa med 15 poeng. Dette var faktisk fisken Bosse savnet friskt blod på.

Etter en liten pause ble det auksjon. En god del fisk, reker og planter ble auksjonert ut. Så ble loddpremiene trukket.Tilbake