Logo Overskrift

Medlemsmøte 4. mai 2017

Tekst: Tommy Bäckström
Foto: Pietro Grassi


KlubbmøtePC åpnet med å ønske velkommen til nye medlemmer. Spesielt velkommen til Per Egil Segerstad som ny i dag. Han har nå hatt akvarie i 10 år, men vært med i Bøler akvarieklubb for 30 år siden som gutt.

Det ble spesielt minnet om at det er generalforsamling neste gang. PC har i dag foredrag om det å kombinere ferieturer med å fange fisk. Ved de fleste ferieturer er det alltid en foss eller bekk hvor du kan fange fisk.

Klubbmøte Bruker du www.fishbase.se kan du finne ut alt om det området du skal til. Lurt å laste ned bilder før du drar om da det ofte er dårlig internett mange primitive steder. Husk bilde av både hunner og hanner.

I Sørøst-Asia og Sør-Amerika kan det være lurt å leie sjåfør da det ofte er vrient å kjøre selv. Tuk-tuk er et kjekt kjøretøy å leie da den kommer seg lett rundt og står ikke i veien om du stopper for å se etter fisk.

Greit å ha med en pH-penn koster en 100-lapp fra Kina. For 40,- får du en som måler mikrosimens.

I noen land er det begrenset med hvor mange elektriske ting du kan ta med inn. F.eks. Butan tillater kun en elektrisk enhet. Har med fiskefôr hjemmefra for å lokke fisk. Tetra Discusbits i pepperkvern er topp.

Bruk API Ammo-Lock som binder ammoniakk i vannet når du skal ta med fisk hjem.

Unngå å fly via Tyskland da det er strengere regler for å ta fisk til Tyskland. Det er ingen begrensing for import av fisk til Norge til eget bruk. Du kan ta med så mye du vil og gå på grønt i tollen.

Noen land (som f.eks. Brasil) har strenge regler for eksport av fisk. Sri Lanka har også litt strenge regler. Noen land som Burma er strenge, men gjennomkorrupte hvor penger ordner alt. Kontakt gjerne en akvariebutikk og betal noen der for å fikse eksporttillatelse.

Klubbmøte www.discoverlife.org viser hvor i verden du finner fisk.

Diplomer ble delt ut.

Mange auksjonsobjekter ble auksjonert ut til ganske lave priser.Tilbake