Logo Overskrift

Medlemsmøte 1. mars 2018

Tekst: Tommy Bäckström
Foto: Pietro Grassi


KlubbmøtePer Christian Hasselgreen jr. ønsket velkommen og meddelte også at Chris Lukhaup dessverre måtte melde avbud i siste liten pga. en øyeoperasjon.

Ole Paulsen sa seg villig til å på sparket ta et foredrag om tetraer. Ole hadde forrige foredrag i klubben om maller, et meget interessant foredrag. Ole er kanskje mer kjent i utlandet enn her hjemme i klubben, noe vi dessverre har fått for lite glede av. Det må vi nå få en endring på.

Medlemmene får nå mulighet til å melde seg på neste storsymposium allerede nå til en sterkt redusert pris. Dette for at vi lettere skal kunne promotere storsymposiet. Om mange melder seg på, vet vi at vi har råd til å invitere noen store foredragsholdere.

Det ble diskutert prisene på symposiet da noen mente det kunne være vel dyrt for enkelte, spesielt om man bor nære og ønsker dagpakke som i grunn er litt vel dyre.

KlubbmøteFOREDRAG: Nye importer og uvanlige arter av tetra.
Ofte kommer det tetraer som bifangst. Leporinus brunneus, 20-25 cm. Synaptolaemus latofasciatus. Disse er noen tetraer som er kommet som bifangst som Ole har. De liker sterk strøm. De lever med Sølvpaku, en Acnodon art og flagghaletetra. Noe som er synd med store tetraer er at de lever som laksen som migrerer opp elvene, så de er ikke alltid så lette å holde.

Crenuchus spilurus egner seg som akvariefisk. De legger egg i taket i mallehuler. De er rovfisk som skal ha litt surt vann og osmosevann for å fjerne kalk. Veldig enkle å drette (For Ole).

Om du vil finne fisk som er ulovlig å eksportere kan du gå til importørene og se på hva de har og lete etter andre tetraer som kan ha sneket seg med. Glaser, en stor importør i Tyskland, plukker selv ut bifangst og lar spesialister avle på dem for å spre dem i hobbyen.

For å avle tetra er det viktig med mye skjulesteder. F.eks. Javamose. Ole har også spesiallaget akvarium med dobbel bunn (nettingbunn som er helt tett i kantene). Den kan du kjøpe på Bauhaus eller Clas Ohlsson) slik at eggene ikke blir spist av foreldrene. Foreldrene tas ut når eggene er lagt.

Jupiaba sp. 1 er en rødaktig tetra som er kommet det siste året. Det er ganske mange arter som er kommet i året som gikk. Utrolig interessant foredrag.

Takk til Ole som stilte på kort varsel!

Etter pausen fortalte Joakim om klubbkvelden neste torsdag, 8. mars, til Akvafisken. Akvariebutikken til Anders i Moss. 16 stk. sa ja at de kommer. Vi satte opp felles transport slik at de som trengte haik fikk sitte på med noen.

Frank og Geir hos Akvariegutta på Manglerud har invitert klubben på besøk til en «skravlekveld» i kjelleren den 26. April. Da er alle velkommen til å se på det de har. Bl.a. mye Malawiciklider.

PC delte ut en del oppdrettsdiplomer før vinnerdiplomene ble delt ut. Dessverre var det ingen deltagende juniorer i 2017. Her må alle ta i et tak og prøve å inspirere de yngre til å delta.

Resultatliste oppdrettskonkurransen:
Premie for flest poeng:

  1. Benny Rytter-Johansen 131 poeng

  2.  Kjell Magnus Olsen 102 poeng

  3.  Frank Birger Tonning 96 poeng

Premie for flest oppdrett:

  1.  Benny Rytter-Johansen 23 oppdrett

  2.  Frank Birger Tonning 23 oppdrett

  3.  Kjell Magnus Olsen 12 oppdrett

Årets oppdrettskonkurranse ser ut til å bli bra da et klubbmedlem allerede er forbi vinneren i 2017. Følg med på hjemmesiden vår og registrer oppdrettene dine der!

Loddtrekningen ble tatt etter en kort pause med loddsalg. Til slutt ble det klubbauksjon. Denne gangen var det ganske mye fisk. Det er bra at medlemmene tar med seg fisk og planter til auksjonen. Dessverre ble det litt vanskelig å få solgt all fisken da noen av dem var Malawi og Tanganyika som krever litt andre vannverdier enn selskapskar.Tilbake