Logo Overskrift

Medlemsmøte 5. april 2018

Tekst: Tommy Bäckström
Foto: Pietro Grassi


KlubbmøteForedragsholder Thor Winther Dahl måtte dessverre melde avbud denne gangen.

KlubbmøtePremiebordet i dag hadde en del fine premier. Blant annet noen spennende fôrbokser fra den nye nettbutikken til Erik Johansen, Erik Amundsen, Jan Gundersen og Ole Paulsen. Fôret heter «FishScience» og er et fôr av ekstremt høy kvalitet for alle typer fisk. Et spennende nytt fôr som nå kommer på markedet. Etter hvert vil det nok også komme ut i vanlige butikker. Foreløpig vil det være tilgjengelig i deres nye nettbutikk www.nettakvariet.net eller spør en av gründerne om de kan ta med til neste klubbmøte.

Dagens møte ble i dag et prat om erfaring med mer.

Vi minnet medlemmene om klubbesøk torsdag 26. april hos malawigutta på Manglerud. Kontakt Frank eller Geir om dere vil kjøpe noen Malawiciklider fra dem. Det blir en hyggelig uformell kveld med pizza og kos.

Minner også om neste klubbmøte hvor Claus Christensen kommer som har vært CEO i mange år hos Tropica. Han håper på å få med seg noen spennende planter til klubbauksjonen. Han er meget dyktig foredragsholder.

Buddy i Bernt Ankers gate ønsker at vi tar en klubbkveld der. Kanskje med mulighet for ½ pris på fisk og evt. 30% på utstyr.

Om du er interessert i saltvann, har Farshad en butikk på Grorud. Han får fisk rett fra fangststedene. Tropestua heter butikken og er åpen tirsdag, torsdag og lørdag på kveldstid. Butikken er ved siden av steinhoggeren på Grorud. Farshad er meget kompetent. Det åpner også en ny saltvannsbutikk i kirkeveien på Majorstua. De tar derimot kun inn fisk fra Nederland.

Vi hadde i dag en lang interessant felles diskusjon om filtrering og all erfaring medlemmene har. Her var det mye forskjellig kunnskap fra mange medlemmer og diskusjonen ble ganske lang. Alt fra hvordan sette opp egne filtre til hvordan innrede karene og hvilke filtermedier man bruker.

Det utlyses deltidsstilling i Oslo Dyrebutikk om noen i klubben er interessert. De leter spesielt etter en akvarist. Gjerne en som også kan litt om saltvann. Ta kontakt med Thomas Rogne i butikken.

KlubbmøteDet ble delt ut en del diplomer i dag. Kjell Magnus Olsen har blant annet drettet tre ulike Tanganyikaciklider og Ancistrus. Erik Johansen hadde mange oppdrett, men var dessverre ikke tilstede, så vi får se diplomene hans neste gang han kommer på klubbmøte. Ola Falck Sprauten hadde drettet en spennende ferskvannskreps. Eivind Henriksen drettet bl.a. Sherrybarbe og en Cryptoheros Sajica. Svend Petersen hadde to levendeføderoppdrett.

KlubbmøteEtter at diplomer ble delt ut ble det auksjon. Eplesnegler, mallehule, akvariepynt, endlers, Corydroas duplicareus og en del planter.

Til slutt ble det loddtrekning.Tilbake