Logo Overskrift

Styret i Oslo Akvarieklubb

 

Leder: Joakim Tryland

Leder
Litt om meg:
Jeg er født i 1978 og er relativt fersk i hobbyen. Av kar så ble ett fort til seks og det går hovedsakelig i søramerikansk fisk; selv om det har kommet både killier og vestafrikanske ciklider inn i heimen siden. Har meldt meg til tjeneste for klubben hovedsakelig fordi jeg ønsker å bidra til å få frem det store potensialet som Oslo AK har. Det jeg mangler av faglig tyngde forsøker jeg å ta igjen i engasjement og nysgjerrighet. 

 

Nestleder: Jan Gundersen

Nestleder
Litt om meg:
Startet med akvarier nov 2006, ble medlem i OAK mai 2007.
Jeg har Corydoras som hovedinteresse.
 

 

Kasserer: Øyvind Waal

Kasserer
Litt om meg:
Jeg er født i 1968. Jeg er utdannet kjemiker, men jobber innen IT. Jeg har hatt akvarier siden jeg var ca 10 år. Etter militæret og imens jeg studerte så hadde jeg et opphold fra hobbyen, men startet igjen med hobbyen etter at jeg ble 30 år og ble også raskt aktiv i klubben. Jeg har hatt og har litt av hvert av fisk. Jeg har en del store akvarier med stor fisk og er kjent for det, men jeg har også små dyr som reker og har f.eks. et akvarium i stua med noen hundre kardinaltetra som stimer bra. For tiden så har jeg ferskvann, brakkvann og saltvann.
Jeg har også en skogkatt som er meget opptatt av fisk. Han elsker å spise fisk, men takket være heldekkende akvarier så blir det bare kokt sei og litt reker som han får av meg.
Han må dog dele med andre. Flakfòr holder ikke til Pirajaene og del andre fisker jeg har. Fisken er kokt for min del. Mer delikat å håndtere og det grumser ikke vannet så mye.
Jeg interessert i dyr og natur og er glad i teknologi. Jeg fotograferer også en del.
Som akvarist så kombineres alt dette og det skader heller ikke at jeg har litt kjemibakgrunn.
 

 

Sekretær: Erik Stormer

Styremedlem
Litt om meg:
Jeg starta med akvarier ca. 1974 og i 1977 så jeg for første gang Tanganyika ciklider. Det var de mest fasinerende fisker jeg hadde sett og jeg skaffet meg flere arter, og det ble kun Tanganyika ciklider.
Har hatt opphold uten akvarier, men når jeg har startet opp igjen har det alltid vært med Tanganyika ciklider.
Tenkte for noen år siden at jeg skulle starte med saltvann og prøvde det, men ga meg etter 1 år, det funka greit, men ga meg lite.
Så da var det bare å starte opp igjen med Tanganyika ciklider, driver kun med det.


 

 

Styremedlem - medlemsansvarlig: Kjell Magnus Olsen

Styremedlem
Litt om meg:
Jeg er opprinnelig fra Vestlandet og har tidligere vært medlem av Jæren Akvarieklubb og Haugalandet Akvarieklubb.
Jeg fikk mitt første akvarium da jeg var 7 år. Jeg forfulgte hobbyen lenge og etter hvert tok jeg også bachelor i akvakultur. Tidligere var fascinasjonen rov-Malawi, men nå har jeg hovedsakelig Tanganyika-ciklider. Jeg har også satt opp et artsakvarie med Loricariidae.
For tiden har jeg 6 akvarier, men jeg håper det skal bli flere. 

 

Styremedlem - kassaansvarlig: Kristian Mørland

Styremedlem
Litt om meg:
Jeg startet som så mange andre med et lite guppy-kar i ung alder, og holdt på til tidlig i tenårene med hovedsakelig guppy og platy. Deretter ble det drøyt 20 års pause før jeg startet opp igjen med akvarium senhøsten 2015, og ble medlem i Oslo akvarieklubb kort tid etter. Jeg anser meg derfor som nybegynner innen akvaristikken, og prøver å tilegne meg ny kunnskap der det er mulig. Dette får jeg god anledning til på klubbmøtene, og i tillegg er jeg også så heldig at jeg samarbeider med to tidligere naboer om et kjellerlokale der vi har fått satt opp en del akvarium. Dette gir oss muligheten til å ha en god blanding av arter, fra de helt enkle levendeføderne til noen litt mer krevende arter. Foreløpig holder vi mest for moro skyld og for det sosiale som følger av å jobbe med dette sammen.

Som en del av styret håper jeg å kunne være med å bidra på en positiv måte til at klubben kan vokse og utnytte noe mer av sitt store potensiale.
 

 

Styremedlem: Dennis Lundh

Styremedlem
Litt om meg:
Jeg er en ekte Oslo-mann og er i dag i midten av tredveårene og bosatt på Etterstad i Oslo. Jeg er relativt ferskt medlem i Oslo Akvarieklubb men føler selv at jeg har ganske lang fartstid som entusiastisk akvarist.
Ilddåpen var allerede som treåring. Det hele skjedde som en følge av at jeg ivrig delte brødskiven med leverpostei - med innbyggerne i akvariet vårt. Mamma var absolutt ikke enig i at fiskene trengte den brødskiva mer enn meg. Jeg måtte tålmodig hjelpe til å fiske ut brødskiva, bytte vann og ordne opp.
I dag har det hele utviklet seg til å inkludere ferskvannskar med rovfisk, plantekar, saltvannskar, samt katt og vannskilpadde. Jeg har også en interesse for alt teknisk, som f.eks. akvariecomputere, filterteknologi, sumper og CO2 anlegg for å nevne noe.
 

 

Varamedlem: Christian-Nicolai Benitez Nymoen

Varamedlem
Litt om meg:
Jeg er født i 2001 og oppvokst i Hønefoss. Jeg flyttet til Oslo i 2013 og ble med i Oak februar 2018. Jeg er en glad, nysgjerrig, og engasjert student. Siden jeg er ganske så ung, så har jeg mye å lære, derfor ble jeg med i Oak. Jeg håpet å møte flere mennesker med samme interesse for fisk og akvarier som meg. Jeg har også lyst til å få flere yngre interessert i denne fantastiske hobbyen, så tenkt til å gjøre alt jeg kan for å få til det.
Jeg startet med et 170 liter akvarium, men trangen til å kjøpe mere var stor. Så jeg kjøpte et 20 liter akvariet for yngel og snegler. Etter en stund, så var jeg så heldig at jeg fikk et 160 liter akvariet av et annet Oak medlem. Men siden jeg er student og bor hjemme med mine foreldre, så sliter jeg en del med å overbevise min mor til om å la meg bruke det nyeste karret, men jeg jobber med saken.
Nå har jeg guppyer, endlers, snegler, puffers, noen L144, noen L333, Sakura reker, kirsebærreker og flere bettaer. Jeg synes det er spennende med avling også. For meg er dette er bare starten, drømmen min er å ha et eget rom for akvarier der jeg kan ha mye forskjellige fisk og kanskje saltvannsfisk også. Jeg har også stor interesse for planter. Jeg mener at et akvarium trenger en balanse mellom fisk og planter. Aquascaping er også noe jeg liker å utforske.
Liten oppsummering: Jeg er en ung og engasjert akvarist som har mye å lære. Jeg har noen få akvarier og noen store drømmer.