Logo Overskrift

Oslo Akvarieklubb 90 år! Testside

LogoI 2019 blir vår klubb 90 år.

Klubben ble stiftet 21. oktober 1929 i Kristiania Vegetarsalon.
Møtet ble ledet av E. Gudbrandsen, som også ble foreningens første formann. Kasserer ble H. Grøndtvedt og foreningen fikk 14 medlemmer på stiftelsesdagen.
Dette er noe som vi skal markere på forskjellig vis gjennom året.

Som en finale på jubileet slår vi på stortromma og inviterer til symposium i
helgen 25. – 27. oktober 2019 på Hotel Scandic Helsfyr, Strømsveien 108 i Oslo.
Det blir mange fine foredrag og aktiviteter og en stor festmiddag på lørdag kveld.
Bestill plass nå og kryss av i kalenderen!

Dette blir en fin anledning til å feire klubben, altså oss, ha en hyggelig og lærerik helg sammen.
Dette vil du ikke gå glipp av. Vi har allerede sikret oss foredragsholdere som:

Hans Evers Hans Evers - Én av foredragsholderne på 90-års symposiet.

Fra Hamburg i Tyskland, Hans-Georg Evers har gjennom et helt liv vært dedikert akvaristikken og reist over hele verden både for å fange fisk, men også for å holde foredrag. Evers er en meget allsidig akvarist som kan mye om det meste, han interesserte seg tidlig for afrikanske ciklider fra Tanganyika og senere Vest-Afrika.
Senere dreide hans interesse over mot maller, og da spesielt Corydoras og Loricariider. Han har drettet over 400 forskjellige fiskearter, hvorav 114 forskjellige Corydoras. Han har publisert 12 bøker, flere i samarbeid med andre eksperter, som Ingo Seidel og Ian Fuller, i tillegg til mer enn 700 artikler i forskjellige akvaristiske magasiner.
Fra 2005 til 2018 var Evers sjefsredaktør for kanskje verdens fremste akvariemagasin; Amazonas ? et blad som fokuserer mye på å presentere nye og ukjente fiskearter.

Regina Spotti Regina Spotti - Én av foredragsholderne på 90-års symposiet.

Er en ivrig naturelsker - alt fra ekle småkryp til vinger til finner og alt imellom. Hennes finavhengighet begynte i en matbutikk, på alle steder. For over 40 år siden var en gullfisk et "salgsfremmende element" på en lokal matbutikk, og det startet en livslang interesse for fisk. Hun liker å ha og avle ulike ferskvann tropiske fisk fra alle kontinenter, men anser seg ikke som en "ekspert"-dretter/fiskeeier. For tiden opprettholder hun ca. 70 akvarier som huser mange forskjellige arter - noen sjelden fisk og noe nytt til hobbyen. Hun oppnådde raskt «Master Breeder» status i hennes lokale klubb (Greater Pittsburgh Aquarium Society), hun fortsetter å jobbe med nye og sjeldne arter, hvorav noen har hun drettet. En av hennes favoritt deler av hobbyen er å dele kunnskap om arter som hun har jobbet med. Det og oppfordrer folk til å jobbe med noen av de mer uvanlige artene med tanke på bevaring av arter.

Ole Paulsen Ole Paulsen - Én av foredragsholderne på 90-års symposiet.

Vår egen Ole er kjent for sin interesse for maller og oppdrett av disse, men bruker også mye tid på tetra, sjeldne og umulige. Han har det siste ½ året bodd i Brasil. Hjulpet til med å fange fisk og oppdrett av mange arter i et prosjekt rundt demningen, han vil fortelle mer om dette i sitt foredrag. Påmelding jubileums-symposium 2019