Meny Lukk

Styret i Oslo Akvarieklubb

Leder: Erik Stormer

Litt om meg:
Jeg starta med akvarier ca. 1974 og i 1977 så jeg for første gang Tanganyika ciklider. Det var de mest fasinerende fisker jeg hadde sett og jeg skaffet meg flere arter, og det ble kun Tanganyika ciklider.
Har hatt opphold uten akvarier, men når jeg har startet opp igjen har det alltid vært med Tanganyika ciklider.
Tenkte for noen år siden at jeg skulle starte med saltvann og prøvde det, men ga meg etter 1 år, det funka greit, men ga meg lite.
Så da var det bare å starte opp igjen med Tanganyika ciklider, driver kun med det.

Nestleder og sekretær: Øyvind Waal

Litt om meg:
Jeg er født i 1968. Jeg er utdannet kjemiker, men jobber innen IT. Jeg har hatt akvarier siden jeg var ca 10 år. Etter militæret og imens jeg studerte så hadde jeg et opphold fra hobbyen, men startet igjen med hobbyen etter at jeg ble 30 år og ble også raskt aktiv i klubben. Jeg har hatt og har litt av hvert av fisk. Jeg har en del store akvarier med stor fisk og er kjent for det, men jeg har også små dyr som reker og har f.eks. et akvarium i stua med noen hundre kardinaltetra som stimer bra. For tiden så har jeg ferskvann, brakkvann og saltvann. Jeg har også en skogkatt som er meget opptatt av fisk. Han elsker å spise fisk, men takket være heldekkende akvarier så blir det bare kokt sei og litt reker som han får av meg. Han må dog dele med andre. Flakfòr holder ikke til Pirajaene og del andre fisker jeg har. Fisken er kokt for min del. Mer delikat å håndtere og det grumser ikke vannet så mye. Jeg interessert i dyr og natur og er glad i teknologi. Jeg fotograferer også en del. Som akvarist så kombineres alt dette og det skader heller ikke at jeg har litt kjemibakgrunn.

Kasserer: Øyvind Tryti

Litt om meg:
Jeg ble medlem i OAK i 1967, 12 år gammel. I gymnastiden (videregående for dere yngre) bodde jeg i Drammen og var medlem der. Jeg var også uten akvarier noen år, men startet opp igjen, og har vært medlem av OAK siden.
I tillegg til tropisk ferskvann, har jeg også hatt kaldt saltvann. Jeg dykket i studietiden, og det var alltid spennende når jeg tok med dyr hjem fra dykketurer – er dette nye leieboere, eller er det mat til de som er der fra før?
Jeg liker planter. Et akvarium uten planter er ikke spennende, så jeg har kun fisk som ikke spiser planter. Jeg har en forkjærlighet for ciklider, har også Tanganyikaciklider (hardt vann, lite planter).
Stueakvariet er et tropisk saltvannsakvarie.

Oppdrettsansvarlig: Samuel Fall Jakobsen

Litt om meg:
Jeg er 22 år og jobber i Oslo Dyrebutikk med ansvar for ferskvannsavdelingen. Startet med akvarier når jeg var ca. 6 år og vært medlem i OAK i 7-8 år.
Etter et foredrag i klubben av Svein Antonsen om killifisk ble interessen for disse fiskene vekket, og det sammen med små fisk er det den store interessen. Har ca. 50 akvarier, mange på ca. 20 liter og oppover.

Bibliotekar: Joakim Tryland

Litt om meg:
Jeg er født i 1978 og er relativt fersk i hobbyen. Av kar så ble ett fort til seks og det går hovedsakelig i søramerikansk fisk; selv om det har kommet både killier og vestafrikanske ciklider inn i heimen siden. Har meldt meg til tjeneste for klubben hovedsakelig fordi jeg ønsker å bidra til å få frem det store potensialet som Oslo AK har. Det jeg mangler av faglig tyngde forsøker jeg å ta igjen i engasjement og nysgjerrighet.

Styremedlem: Christian-Nicolai Benitez Nymoen

Litt om meg:
Jeg er født i 2001 og oppvokst i Hønefoss. Jeg flyttet til Oslo i 2013 og ble med i Oak februar 2018. Jeg er en glad, nysgjerrig, og engasjert student. Siden jeg er ganske så ung, så har jeg mye å lære, derfor ble jeg med i Oak. Jeg håpet å møte flere mennesker med samme interesse for fisk og akvarier som meg. Jeg har også lyst til å få flere yngre interessert i denne fantastiske hobbyen, så tenkt til å gjøre alt jeg kan for å få til det. Jeg startet med et 170 liter akvarium, men trangen til å kjøpe mere var stor. Så jeg kjøpte et 20 liter akvariet for yngel og snegler. Etter en stund, så var jeg så heldig at jeg fikk et 160 liter akvariet av et annet Oak medlem. Men siden jeg er student og bor hjemme med mine foreldre, så sliter jeg en del med å overbevise min mor til om å la meg bruke det nyeste karret, men jeg jobber med saken. Nå har jeg guppyer, endlers, snegler, puffers, noen L144, noen L333, Sakura reker, kirsebærreker og flere bettaer. Jeg synes det er spennende med avling også. For meg er dette er bare starten, drømmen min er å ha et eget rom for akvarier der jeg kan ha mye forskjellige fisk og kanskje saltvannsfisk også. Jeg har også stor interesse for planter. Jeg mener at et akvarium trenger en balanse mellom fisk og planter. Aquascaping er også noe jeg liker å utforske. Liten oppsummering: Jeg er en ung og engasjert akvarist som har mye å lære. Jeg har noen få akvarier og noen store drømmer.

Styremedlem: Jan Gundersen

Litt om meg:
Startet med akvarier nov 2006, ble medlem i OAK mai 2007.
Jeg har Corydoras som hovedinteresse.

Varamedlem: Camilla Ottesen

Litt om meg:
Jeg er født i 1981 og jobber som klinikkassistent på dyreklinikk. Studerer ved siden av jobb med autorisert dyrepleier som mål. Jeg er en dedikert dyrevenn som utenom akvarier har hund, katt og skilpadder. Vi hadde akvarier da jeg var liten, men det tok mange år før jeg fikk litersyken selv. Da en mine tidligere katter døde i 2015 orket jeg ikke tanken på en ny, så jeg fikk meg en kampfisk. Som en noob lot jeg meg lure til å kjøpe et av disse små moderne betta «akvariene». Men jeg syntes jo dette så stusselig ut for fisken Odin, så jeg leste meg litt opp og gikk til anskaffelse av bedre utstyr. Det var jo gøy å se fisken plutselig trives, så jeg fikk min brors gamle akvarie slik at jeg kunne prøve noen flere fisk. Også bare fortsatte det! Jeg har ikke landet på noe «spesialisering», men favorittene er nok små botia. Drømmen om hagedam er også sakte men sikkert på vei til realisering.